woensdag 25 februari 2009

Vijftien jaar eis voor crime passionel Suriname

Een ‘crime passionel’ noemt de officier van justitie Carmen Rasam de daad van Haridarsan M. Rasam acht de 41-jarige Haridarsan schuldig aan de levensberoving van de 26-jarige Mervery Wonodrono. Ze eist vijftien jaar cel tegen hem.

Het gruwelijke drama voltrok zich op 5 mei 2008 aan de Bijlhoutweg, in het district Para. Op die bewuste avond van 5 mei trof de moeder van Wonodrono het ontzielde lichaam van haar dochter aan in haar slaapkamer. De keel was doorgesneden. Er werd op een gsm na niets anders vermist uit de woning. Haridarsan, die een buitenechtelijke relatie had met Mervery en als verdachte werd aangemerkt, heeft van meet af aan ontkend zijn vriendin, met wie hij een zoontje heeft, van het leven te hebben beroofd. Het zoontje, toen twee jaar oud, zei aan een politieman: 'Mama dood, mama dood. Papa heeft mama gesneden bij oma thuis. Mes in ‘gotro’ gegooid.’ Een mes waaraan bloed kleefde, is daadwerkelijk aangetroffen in een goot achter de woning.

De kantonrechter Robby Rodrigues heeft gisteren geen vonnis gewezen. Na het requisitoir en pleidooi, heeft de rechter aan de openbare aanklaagster gevraagd om de mogelijkheden te bekijken voor een DNA-onderzoek van de bloedsporen aan het mes. Op 24 maart zal deze zaak worden voortgezet.

Het verzoek van de raadslieden om Haridarsan, in afwachting op het verder onderzoek in deze zaak, voorlopig in vrijheid te stellen, is gisteren van de hand gewezen door de magistraat. De kantonrechter vond het verzoek te prematuur. Beide advocaten van Haridarsan hebben gisteren gepleit voor vrijspraak van hun cliënt. Volgens de raadslieden is er een gebrek aan het wettig en overtuigend bewijs.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: