woensdag 25 februari 2009

50.000 euro schadevergoeding voor ex-moordverdachte

Een 47 jarige Tilburger heeft 50.000 Euro schadevergoeding gekregen omdat hij ten onrechte 7 maanden gevangen heeft gezeten wegens de moord op Onno Meijer.

De Tilburger was op 3 juni 2008 al vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van Meijer. De rechtbank in Breda volgde daarmee de eis van het Openbaar Ministerie, dat om vrijspraak had gevraagd.

Justitie verdenkt Anton van L. nog wel van betrokkenheid bij de dood van de veroordeelde drugsdealer maar kan dit niet hard maken, mede omdat diens lichaam nooit is gevonden. Meijer is sinds oktober 2002 vermist en zou zijn doodgeschoten. Getuigen hebben Van L. aangewezen als schutter.

De getuigenverklaringen kunnen om verschillende redenen niet worden gecontroleerd. Justitie gelooft wel dat Meijer dood is. Van L. ontkent betrokkenheid bij de mogelijke moord. Hij werd opgepakt in oktober 2006 en in juni 2007 vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs.

De Tilburger zou samen met Meijer lid van een internationale drugsbende zijn geweest, die vanuit Marokko hasj smokkelde naar Nederland, België en Engeland. Meijer werd hiervoor in 1997 opgepakt. Na het uitzitten van een celstraf ging hij naar Malta. Hij keerde in september 2002 terug in Nederland. Meijer bezocht op de dag van zijn verdwijning kennissen in het Brabantse Gilze. Naar zijn lichaam is meermalen gezocht in Nederland en België

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: