maandag 30 maart 2009

7 maanden cel voor mishandelen buschauffeur

Connexxion Abdelmalek B. (19) uit Soest is door de rechtbank veroordeeld tot 10 maanden celstraf waarvan 3 voorwaardelijk en 1200 euro schadevergoeding wegens het mishandelen van een buschauffeur in Utrecht. De straf die de rechtbank in Utrecht oplegde is lager dan wat justitie had geëist.

Het OM eiste namelijk twee weken geleden een jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. B. heeft op 7 februari een chauffeur van lijn 70 meerdere malen in zijn gezicht gestompt. Dat gebeurde na een woordenwisseling over 20 cent.

Het slachtoffer brak zijn jukbeen, de voorwand van zijn kaakholte raakte verbrijzeld en ook raakte een zenuw bekneld. Hierdoor voelt de chauffeur niets meer in zijn bovenlip en de zijkant van zijn neus.

De verdachte beweerde zelf dat de chauffeur hem bij de keel had gegrepen en was begonnen met slaan, maar uit videobeelden bleek volgens de rechtbank anders.

De rechtbank rekent hem extra zwaar aan dat hij iemand met een dienstverlenend beroep aanviel. (Nou, dan vraag ik me af wat de rechtbank voor straf geeft als het hem niet zwaar aan was gerekend.)

FNV Bondgenoten presenteerde maandag een zwartboek over geweld tegen buschauffeurs. In een recente meldweek kwamen honderden meldingen binnen. Volgens de bond is sprake van een structureel probleem. Al eerder werd een buschauffeur geslagen in Soest.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook