donderdag 2 april 2009

2,5 jaar cel voor Siegfried Saez | meer volgt

siegfried-saez2 Siegfried Saez(61) (tekening) uit Schiedam is veroordeeld tot dertig maanden cel wegens het coördineren van een transport van 360 kilo cocaïne van de Belgische grens naar Den Hoorn.

De drugs waren verstopt in een vrachtwagencombinatie, die 5, 6 en 7 oktober 2006 met wisselende begeleiders en via diverse tussenstoppen naar een losplaats in Den Hoorn reed. Daar werd de losploeg aangehouden.

Siegfried Saez heeft het maar druk met processen. Zo staat hij ook terecht op verdenking van een moord in Hoofddorp en is hij verdachte in het grote liquidatieproces 'Passage', waar hij voor twee moorden terecht staat.

Siegfried zou bovendien – volgens een brief die zijn broer Melfrim in de zomer van 2005 schreef- de hand hebben gehad in de moord op Helio Stewart. Die was in 1993 kroongetuige in de drugszaak tegen de Surinaamse oud-legerleider Dési Bouterse. Melfrim schreef dat testament enkele maanden voordat hij zelf op Curaçao werd vermoord. De moord op Stewart is nooit opgehelderd, die op Melfrim Saez evenmin, mogelijk heeft Siegfried in beide de hand gehad. Voorts beschuldigd de brief van Melfrin Siegfried van de moord op Soraida Maxwell. Soraida Maxwell geldt officieel nog als vermist. Zij is in januari 1994 voor het laatst gezien in haar woning in Hoogvliet. Volgens de advocaat van Siegfried, mr. R. Hagenaars, is zijn cliënt al eerder berecht in deze zaak en is hij toen vrijgesproken. Soraida Maxwell was de vrouw van Kenny Rampenburg. De inmiddels overleden Rampenburg zou samen met Siegfried de moord op een Antwerpse diamantair en zijn vriendin hebben gepleegd, waarvoor Saez nu in het Passage proces terecht staat. Saez zou een verhouding hebben gehad met Soraida. Saez wordt in de brief van zijn broer eveneens beschuldigd van de moord op R. Heeren in 1985 en J. van Wanroj in 1986

Saez kan zich sinds kort ook verheugen op de aandacht van Peter R. de Vries die binnenkort een item aan hem wijdt. Dit lijkt geheel en al in te gaan tegen de normale handelswijze van de Vries, die zoals bekend zijn handen niet brandt aan een echt gevaarlijke misdadiger, of het moet zijn om ze op een of andere manier te ontlasten.

Toch valt het ook deze keer wel mee. Saez is een man van 61 die naar alle waarschijnlijkheid de rest van zijn leven achter de tralies door zal brengen en die waarschijnlijk geen familie heeft die Peter even een bezoekje zal brengen. Je hoeft je dan ook niet af te vragen waarom de Vries geen aandacht besteed aan andere verdachten in het Passage proces die van minstens zo erge feiten worden verdacht. Ik zie hem nog geen item doen over bijv. Jesse Remmers, Sjaak Burger of Ali Akgün. Misdaadjournalist is natuurlijk een leuk vak, maar het moet niet te gevaarlijk worden. Een helertje hier, een oplichtende zigeuner daar, mogelijk een oud familiedrama, misschien wel allemaal erg, maar in principe geen gevaarlijke mensen voor Peter.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: