dinsdag 19 mei 2009

Uitspraak: Schoffelen voor PvdA raadslid Kaied voor poging tot doodslag

Mohammed KayedGemeenteraadslid Mohammed Kaied (45) uit Dalfsen is vandaag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot 240 uur taakstraf, een half jaar celstraf (maar die is voorwaardelijk) en zes maanden rijontzegging. wegens poging tot doodslag op bedrijfsleider Wienen van de plaatselijke Formido bouwmarkt op 30 augustus 2008 (LJN: BI8201).

De twee hadden ruzie over een partijtje tegels. Het geschil kon mondeling niet worden beslecht en dus reed Kaied de heer Wienen aan met zijn auto. Wienen raakte hierdoor zwaar gewond. Kaied deed wat van een raadslid verwacht wordt: Hij ontkende het hele voorval doodleuk en claimde zélf mishandeld te zijn. Hij vertelde pas bij het politiebureau de grote deuk in de achterkant van zijn auto ontdekt te hebben.

Update 2-12-2010: Uitspraak in hoger beroep:
Het gerechtshof in Leeuwarden heeft in het door Mohammed Kaied aangespannen hoger beroep, uitspraak gedaan (LJN: BO8029). Kaied wordt veroordeeld tot 60 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke rijontzegging wegens mishandeling

Mohammed is er, na overleg met zijn advocaat, van overtuigd dat ook deze uitspraak bij nader inzien geen stand kan en zal houden en is daarom in cassatie gegaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook