donderdag 11 juni 2009

18 en 14 jaar voor moord op Suzanne Geuze

Ron R. (46) en Jos P.(49) uit Eindhoven zijn door de rechtbank in Den Bosch vandaag tot achttien en veertien jaar cel veroordeeld voor de moord op hun stadgenote Suzanne Geuze (34). De eis was resp. 20 en 15 jaar.

Ron R. bracht Suzanne op 3 september 2008 met messteken om het leven, nadat haar partner Jos P. vergeefs had geprobeerd haar te wurgen. Dat gebeurde in de woning van Suzanne aan de Cornelis van Bijnkershoekstraat in Eindhoven.

Geuze woonde sinds juni 2008 samen met P., die ze kende uit het daklozencircuit. In augustus trokken ook de dakloze R. en diens vriendin bij hen in. Er gingen dagelijks tientallen liters bier doorheen en de onderlinge spanningen liepen hoog op.

Na een ruzie tussen de beide vrouwen op 3 september besloot P. 'dat het zo niet langer ging'. Op aanwijzingen van R. probeerde hij zijn eigen, stomdronken vriendin te wurgen met een theedoek.

Toen dat niet lukte, trok R. een mes uit zijn broekzak en stak meerdere keren in de hals en het bovenlichaam van Geuze, terwijl P. de vrouw vasthield. De rechtbank sprak van een 'wrede, gruwelijke moord' zonder duidelijk motief.

R. is ook verdachte van de moord op de Eindhovenaar Fred Ruijzenaars (63), die op 5 september 2008 dood werd aangetroffen in zijn woning aan de Groenewoudseweg. Hij is vermoedelijk gewurgd op 23 of 24 augustus. Het onderzoek in deze zaak loopt nog.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: