vrijdag 12 juni 2009

Eis 7 jaar voor moord en brandstichting Kaapstraat

Tegen een 40-jarige man is vrijdag achttien jaar celstraf geëist voor een moord in Den Haag. Hij wordt ervan verdacht op 4 januari een 41-jarige man te hebben doodgestoken in een woning in de Kaapstraat in Den Haag. Daarna zou hij het huis in brand hebben gestoken.

De man zonder vaste woon- of verblijfplaats sprak enige dagen later twee agenten aan die langs het bushokje reden waarin hij zat. Tegenover hen bekende hij de moord.

Tijdens verhoren verklaarde de man dat hij een kamer huurde in dezelfde woning als het slachtoffer. Hij had al langere tijd ruzie met de huurbaas. Die had hem laten weten dat de verdachte per 1 januari moest vertrekken omdat hij zijn rekeningen niet betaalde en voor geluidsoverlast zorgde.

De verdachte vertrok echter niet en kwam er op 4 januari achter dat hij het huis niet meer in kon. Het latere slachtoffer was een andere huurder. Hij weigerde de deur open te doen, waarna de verdachte via een balkon van de buren de woning toch wist binnen te dringen. Daar kregen de twee ruzie. Toen het slachtoffer de man in het Arabisch uitschold pakte hij een mes en stak het slachtoffer neer. Vervolgens stichtte hij brand en verliet de kamer. Volgens de verdachte handelde hij uit zelfverdediging.

Uitspraak over twee weken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: