vrijdag 12 juni 2009

Johan Stellingwerf eist vrijlating

Johan Stellingwerf (28) (foto) uit Sassenheim, de zogenoemde valiumverkrachter, spant een rechtszaak aan tegen de Staat. In een kort geding dat dinsdag dient, eist hij zijn vrijlating. (Dit wordt uiteindelijk de 24e juni 2009 afgewezen)

Als dat niet mogelijk is, wil hij van de Penitentiaire Inrichtingen Vught worden overgeplaatst naar het Sinai Centrum in Amstelveen of een andere geschikte kliniek.

Stellingwerf lijdt sinds zijn verblijf in een Braziliaanse gevangenis aan posttraumatische stressstoornis (PTSS) en hij wil daarvoor een juiste behandeling krijgen, liet zijn advocaat Hettie Cremers vrijdag weten.

Stellingwerf wordt ervan verdacht in 2006 drie vrouwen te hebben verkracht en een vrouw te hebben aangerand. Voordat hij zich aan zijn slachtoffers vergreep, zou hij hen met valium hebben bedwelmd.

Hij werd in Brazilië opgepakt. Hij zou in de Braziliaanse gevangenis meerdere malen zijn mishandeld en verkracht door onder anderen een arts en medegedetineerden.

Stellingwerf stelt dat in de tbs-kliniek in Vught geen goede behandeling mogelijk is. Ook heeft hij rug- en maagklachten.

Volgens zijn advocaat, gespecialiseerd in detentierecht, wil haar cliënt een goede behandeling krijgen voor zijn stoornis. ''Wij zijn van mening dat je in een penitentiaire inrichting geen goede behandeling krijgt.

Zijn toestand is ook verslechterd.'' Als vrijlating of overplaatsing niet mogelijk is, eist hij een schadevergoeding van 128,95 euro per dag vanaf 10 november 2006.

Ook heeft Johan last van rug-en maagklachten. ''Daar zijn al meerdere kort gedingen over geweest. Nu dient er één eind van de maand in Den Bosch, '' aldus zijn advocaat.

Stellingwerf heeft een hernia en zit inmiddels in een rolstoel, liet zij weten.

De veroordeling van Stellingwerf is omstreden.

Zie ook:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: