woensdag 15 juli 2009

Ronald Pieper nu ook verdachte in moord op Anneke van der Stap

Ronald Pieper, de vermeende moordenaar van Christel Ambrosius uit Putten, blijkt nu in beeld te zijn in het onderzoek naar de moord op Anneke van der Stap uit Rijswijk.

In de afgelopen dagen hebben rechercheurs met tal van mensen gesproken die P. hebben gekend. Uit het onderzoek is gebleken dat Pieper, die de laatste jaren in Delft woonde, in 2005, het jaar dat Anneke vermoord werd, samenwerkte met haar zus Marieke. Ron Pieper werkte toen drie weken in de keuken van het tapasrestaurant Roy's Place op de Scheveningse boulevard. Marieke, de zus van Anneke, werkte in dezelfde zaak in de bediening. Zij realiseerde zich pas na het bezoek van de recherche dat Ronald Pieper haar ex-collega is.

"Hij werd binnengebracht door Patrick, een collega met wie ik toen al twee jaar samenwerkte en die toen ook bij mij in de straat woonde", vertelt Marieke,  "Het is een behoorlijke schok omdat Anneke zes dagen voordat ze werd vermoord, nog in het restaurant heeft gegeten", huivert Marieke.

De politie is momenteel op zoek naar deze Patrick, die volgens getuigen een vriend van Ronald P. zou zijn en thans in Delft woont. Ook wil de politie weten of P. ten tijde van de moord op Anneke in Roy's Place werkte en of hij haar daar ontmoet heeft.

Justitie is daar rijkelijk laat mee. Meer dan een jaar geleden wordt deze mogelijkheid reeds geopperd door Anneke’s vader, Harry van der Stap, maar toen wilde justitie die zaak niet betrekken in het onderzoek.Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook