woensdag 2 september 2009

Nog steeds twijfel over spookrechercheur

De recente onthulling van de identiteit van de rechercheur die vier jaar geleden in spijkerbroek en gympen door de woning van de net vermoorde Bosschenaar Frans Hendriks wandelde, heeft de twijfels bij de verdachten niet weggenomen. Hun advocaten vinden het vreemd dat de 38-jarige agent woensdag ineens verklaarde overtuigd te zijn dat hij de onbeschermd geklede man was terwijl hij dat een jaar geleden nog stellig ontkende.

Over de schoenen die hij in zijn kast heeft gevonden en heeft ingeleverd, suggereerde advocaat Artur van der Biezen van de verdachte Helena P. (45) dat die mogelijk pas na de moord in productie zijn genomen. Hard bewijs daarvoor heeft hij overigens niet, erkende de raadsman. Een goede verklaring voor zijn plotseling herwonnen herinnering kon de rechercheur woensdag niet geven. De kans dat hij op de plaats van het misdrijf sporen heeft aangetast, noemde hij zeer klein.

In het verdachtenbankje bij het gerechtshof in Den Bosch stonden vandaag Marc S. (39) en zijn vriendin Helena P.. Van de rechtbank kregen zij celstraffen van respectievelijk zestien en twaalf jaar wegens doodslag. Samen overvielen ze Hendriks in zijn woning aan de Parallelweg in Den Bosch. Nadat ze hem hadden gedwongen tot afgifte van zijn pinpas en pincode, lieten ze het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Het duo ontkent betrokkenheid.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook