dinsdag 13 oktober 2009

Taxichauffeur die Rob Sitek doodsloog ook verdacht van mishandelen vrouw

Sidi Mohamed Belghiti (38), de taxichauffeur die in juli een man dodelijk zou hebben mishandeld in Amsterdam, zou in 2007 ook een vrouw hebben mishandeld en bedreigd. Ze was een klant van hem. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt.

Sidi Mohamed Belghiti wordt er van beschuldigd dat hij op 5 juli bij de taxistandplaats op het Leidseplein na een ruzie de 44-jarige Rob Sitek heeft neergeslagen. Het slachtoffer viel met zijn hoofd op de grond en belandde met een schedelbreuk en hersenletsel in het ziekenhuis. Daar overleed hij later.

Naar nu blijkt zou de chauffeur in november 2007 in Amstelveen ook al eens een vrouw hebben mishandeld. Dat zou zijn gebeurd tijdens een ruzie om geld. B. zou haar hebben toegeschreeuwd: „Je moet betalen. Ik heb in het verleden vaker vrouwen geslagen en ik ben daar niet vies van.”

Justitie verdenkt de verdachte van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met de dood tot gevolg aan Sitek. Ook is hij volgens het OM schuldig aan het mishandelen en bedreigen van de vrouw in Amstelveen.

Sidi Mohamed Belghiti moet woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Er is dan een pro-formazitting, waarin vooral procedurele zaken aan bod komen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook