vrijdag 19 september 2008

Hoger beroep in ontvoeringszaak Claudia Melchers.

Lorenzo_mHet Gerechtshof in Amsterdam behandelt vandaag(19 September) en op 29 september het hoger beroep in de strafzaak tegen Izaan Moenirala en Lorenzo M., hoofdverdachten van de ontvoering van miljonairsdochter Claudia Melchers in 2005.

De Amsterdamse rechtbank veroordeelde vorig jaar Izaan Moenirala tot tien jaar cel vanwege diens leidinggevende rol in de ontvoeringszaak. Izaan tekende hoger beroep aan, onder meer omdat hij de strafmaat te hoog vindt.
Zijn 'volle' neef Lorenzo M. is vorig jaar veroordeeld tot acht jaar cel. Hij was niet aanwezig bij de ontvoering, maar werd gezien als het brein achter de operatie. De man heeft tot dusver elke betrokkenheid bij de zaak-Melchers ontkend. Lorenzo M. vindt dat hij onschuldig vast zit en is daarom in hoger beroep gegaan.

Claudia Melchers werd 12 september 2005 ontvoerd uit haar huis in Amsterdam-Zuid. Ze werd gegijzeld in een vakantiehuisje in het Achterhoekse Braamt en op 15 september 2005 in Arnhem vrijgelaten.

Gesteld dat beiden schuldig zijn, lijkt de straf buiten proporties. Weliswaar is ontvoering geen kattepis, maar zij hebben Claudia naar omstandigheden goed behandeld en haar 3 dagen -zonder betaling van losgeld- weer laten gaan. Er zijn mensen die voor ergere feiten, moord incluis, mildere straffen hebben gekregen. De schuld van Lorenzo M staat zeker ter discussie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: