maandag 23 november 2009

Hoofdverdachte moord Dirk Post ontkent

Jaap van der H. (15), de hoofdverdachte van de moord op Dirk Post (14) op Urk ontkent iets te maken te hebben met de dood van zijn voormalige vriend.

Volgens zijn familie heeft Jaap gisterochtend laten weten onschuldig te zijn. "Hij heeft tegen zijn moeder gezegd: ik heb het niet gedaan", zei gisteren een lid van de zwaar aangeslagen familie. De drie kinderen van 12, 13 en 15 jaar werden afgelopen weekend verhoord, in bijzijn van hun advocaten en ouders. Alleen de moeder van Jaap van der H. mocht niet aanwezig zijn, totdat ze zelf is verhoord. Dirk werd woensdag met ernstig letsel dood aangetroffen in het Urker bos, na een nacht vermist te zijn geweest. Een motief voor de moord zou een ruzie zijn over een meisje, op wie slachtoffer én dader verliefd zouden zijn.

De familie van de hoofdverdachte stelde gisteren dat zij "hoopt en verwacht" dat Jaap vandaag uit voorarrest zal komen. "Wat we van Jaap hebben meegekregen, is dat de politie helemaal niks tegen hem heeft." Ook wil de familie onderstrepen dat de dood van Dirk Post voor alle gezinnen in Urk een drama is, ook voor de families van de jonge verdachten.

De politie onderzoekt het computerverkeer en de historische plaatsgegevens van de mobieltjes van de drie jeugdige verdachten in de Urkse moordzaak.

"We kunnen het ons ook nauwelijks voorstellen dat een paar snotneusjes in staat zou zijn om Dirk Post te doden", zegt de familie. "Misschien was hij gewoon op de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip. Wij denken dat die kinderen zijn aangehouden, omdat de politie helemaal niets heeft."

UpdateJelle Pieter R.(13) en de later gearresteerde Jacob van U.(12) worden vandaag voor de rechter geleid voor velenging van het voorarrest. Justitie wil ze in ieder geval nog 3 dagen vasthouden. Jaap van der H wordt morgen voorgeleid. Justitie wil hem in ieder geval nog 14 dagen vasthouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook