maandag 7 december 2009

Rechtzaak moord Stein-Karamatali uitgesteld

Het proces rond de moord op René Karamatali (29) uit Almere en Brian Stein (49) uit Amsterdam is door de rechtbank in Lelystad uitgesteld. Een aantal advocaten had daarom gevraagd omdat ze te weinig voorbereidingstijd zouden hebben gehad en daarom hun cliënten niet goed zouden kunnen verdedigen.

Het lichaam van Brian Stein werd in het najaar van 2008 gevonden in de kofferbak van een auto in Nieuw-Vennep. Volgens het Openbaar Ministerie zou hij op of rond 14 oktober zijn doodgeschoten. René Karamatali zou twee dagen later zijn omgebracht. Zijn lijk werd in november vorig jaar gevonden in een riool in zijn woonplaats.

De twee zijn mogelijk omgebracht omdat ze een van de verdachten hebben willen afpersen. Mogelijk speelt ook drugshandel of een ontvoering daarbij een rol.

De rechtbank Lelystad, die zitting hield in de extra beveiligde zittingszaal in Rotterdam, had de inhoudelijke behandeling voor deze week gepland. Naar verwachting de behandeling nu plaats in het voorjaar van 2010. Er staan zes mannen en een vrouw terecht in deze zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook