maandag 8 juni 2009

Meisje (14) door twee mannen tot prostitutie gedwongen

Een 26-jarige Ghanees en een 27-jarige Rotterdammer zijn gearresteerd op verdenking een 14-jarig meisje in Rotterdam te hebben gedwongen tot prostitutie.

De mannen zijn kennissen van het meisje. Ze namen haar mee naar kroegen en verkochten daar en op straat haar diensten.

De politie kwam de mannen op het spoor na verklaringen van het meisje. Een 18-jarige vrouw heeft eveneens aangifte gedaan tegen de vermeende pooiers.

Een van de verdachten heeft bekend. Wie van beiden dat is, wil het OM omwille van het onderzoek niet zeggen. Een woordvoerster zei meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitvaart Robienna Reboe druk bezocht

robienna reboeDe uitvaart van Robienna Reboe (12) (foto) uit de Spaarndammerbuurt in Amsterdam is vandaag door ruim achthonderd mensen bijgewoond.

Na de rouwdienst, die van elf tot één uur duurde in de Koningskerk in Oost, is het slachtoffer rond half twee op de Oosterbegraafplaats begraven. De vader van Robienna kwam vanuit Amerika over voor de begrafenis. Veel familie, vrienden, klasgenootjes, leerkrachten en buurtbewoners woonden de begrafenis bij. De aanwezigen droegen kleding in roze en wit, de lievelingskleuren van Robienna.

Robienna werd op 28 mei in haar woning in om het leven gebracht.

De politie heeft de ex-vriend van de moeder van Robienna aangehouden op verdenking van het doodsteken van het meisje. Hij zit nog vast.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Rechters stapten op wegens ‘plichtsverzuim’

“Rechters kunnen niet ontslagen worden, zij worden benoemd voor het leven” is wat er van tijd tot tijd wordt gezegd. Toch blijkt dat niet helemaal waar. Naar nu pas bekend is geworden zijn er het afgelopen jaar twee rechters opgestapt nadat ontslag dreigde wegens ‘ernstig plichtsverzuim’.

Waar hebben die rechters zich aan schuldig gemaakt? Slapen tijdens een rechtszitting? Ontlastende bewijzen tegen een verdachte weggemoffeld? Tegen alle feiten in iemand toch veroordeeld? Zitten liegen (Westenberg, Buyne)? Iemand opgelicht? Mishandeling van een vermeende SP-er? Intimidatie? Of misschien blijk gegeven van duidelijke partijdigheid dan wel belangenverstrengeling??

Nee, niets van dat alles, zij zaten met een borrel op achter het stuur. Ja, ernstig genoeg en dat verdient vervolging, maar als een politicus (Ter Horst) niet beschuldigd wordt van plichtsverzuim omdat zij dronken achter het stuur zit, hoeft een rechter dat ook niet. Er zijn meer prangende zaken waarbij het eens tijd zou woren dat rechters er uit gegooid worden.

Wel waren er bijkomende vezwarende omstandigheden. Eén rechter (met 1 promille in het bloed) gebruikte nogal wat verbaal geweld tegen de politie bij aanhouding. Een andere rechter, weigerde de bloedproef (waardoor altijd vervolging volgt) en was bij een éénzijdig ongeluk met de auto in de sloot beland.

Het advocatenblad van deze week maakt melding van een advocaat die gerommeld had met zijn urendeclaratie. Dat is fraude en dus een strafbaar feit. Het betreft hier een advocaat die ook hulprechter is. Wellicht dat de procureur generaal daar ook eens aandacht aan moet besteden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook