vrijdag 5 februari 2010

Levenslang voor Koreaan voor moord op Nederlandse in België

De Koreaan Hee Chan Schefer (37) (Foto) uit Maastricht is vrijdag door het Hof van assisen in het Belgische Tongeren veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn Nederlandse vriendin Corrie Polie (41) op 30 december 2007.

De voorbedachtheid van de moord bleek volgens het hof uit de sms-berichten en de chatsessies op internet, waarin Schefer aankondigde dat hij haar zou doden.

Hee Chan Schefer stak Corrie met een mes dood voor de ogen van haar drie jonge kinderen in de woning van zijn zus in het Belgische Peer, net over de grens met Nederland. Na zijn daad ging Hee Chan in een café een biertje drinken zonder zich om de kinderen en het slachtoffer te bekommeren.

Volgens de Koreaan waren bij hem de stoppen doorgeslagen toen zijn vriendin hem vertelde dat ze terug naar Groningen wilde, waar ze zich na eerdere relatieproblemen al eens had schuilgehouden in een opvangtehuis.
Geweld liep als een rode draad door het leven van Schefer. Hij en zijn zus Namjo werden in 1977 geadopteerd door een gezin uit Lanaken. Volgens De vrouw was het een warm nest, maar doken er verschillende problemen op vanaf de zestiende verjaardag van haar broer. Vooral toen die alleen ging wonen, werden de feiten ernstig. Hij sloeg zijn vriendinnen en probeerde er zelfs één te wurgen. Op het assisenproces in Tongeren van Hee Chan Schefer heeft voorzitter Michel Jordens enkele ex-vriendinnen die te maken kregen met ernstig partnergeweld verhoord.

In België is een uitspraak van het Hof van assisen definitief; beroep is niet mogelijk.

Corrie Pollie had eerder al aangifte gedaan tegen Schefer voor mishandeling en had haar ouders laten weten dat zij bang was dat hij haar om zou brengen. Zij had ook al lange tijd ondergedoken gezeten in een opvanghuis in Groningen, maar had zich mogelijk laten overhalen de kerst en nieuwjaarsperiode met Schefer door te brengen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook