maandag 12 april 2010

Uitspraak: 4 jaar voor brute verkrachting

Een man (40) uit Oss is door de rechtbank in ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor verkrachting van een vrouw in Oss. Ook moet hij de vrouw een schadevergoeding van 15.000 euro betalen.


De verdachte en de vrouw zijn via Hyves met elkaar in contact gekomen. Op 28 september 2009 vond hun derde ontmoeting plaats, dit keer in de woning van de verdachte. In de nacht van 29 september jl. verzocht de man bij de 112-centrale om een ambulance naar zijn woning in Oss te sturen omdat daar een vrouw hevig bloedde ‘van onderen’.

Het letsel was levensbedreigend door bloedverlies en infectie en de vrouw is in het ziekenhuis met spoed geopereerd. Volgens de behandelend gynaecoloog heeft de vrouw na de operatie aangegeven dat ze had gezegd dat de verdachte moest ophouden, maar dat hij dat niet deed.

De verdachte heeft de vrouw met kracht en geweld gedwongen tot het ondergaan van handelingen die bestonden uit het seksueel binnendringen van haar lichaam. Hij heeft daarmee een grove inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer en de lichamelijke integriteit van het slachtoffer. De vrouw ondervindt momenteel nog in ernstige mate de nadelige gevolgen van de verkrachting. Zo heeft zij nog steeds veel last van lichamelijke klachten, is ze depressief, heeft ze angstdromen en paniekaanvallen en naar verwachting zal ze blijvend incontinent zijn.

De rechtbank legt een lagere straf op dan door de officier van justitie geëist, omdat de man wordt vrijgesproken van poging tot doodslag op de vrouw. Zijn gedragingen waren volgens de rechtbank niet gericht op de dood van het slachtoffer.

LJ Nummer BM0498

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook