vrijdag 28 mei 2010

Jongen (13) probeert 91-jarige vrouw te verkrachten

Een jongen (13) heeft vorig jaar geprobeerd een vrouw (91) te verkrachten in Amsterdam. Hoewel er bloed, DNA en vingerafdrukken zijn gevonden, ontkent de jongen. Zijn vader zegt dat het om een complot gaat.

Het misdrijf gebeurde in de woning van het slachtoffer in een Amsterdams verzorgingstehuis. De jongen greep de vrouw vast, sleurde haar naar het bed en dreigde haar dood te schieten. Vervolgens scheurde hij haar kleding kapot en probeerde haar te verkrachten.

De poging mislukte, maar het slachtoffer liep wel hevige verwondingen op en voelde zich onteerd en vies. De rechtbank boog zich deze maand over de zaak en achtte de poging tot verkrachting bewezen. Desondanks heeft de jongen geen straf gekregen. Rechters willen eerst meer duidelijkheid over de persoonlijkheid en motieven van de verdachte.

Het slachtoffer kende de verdachte al enige tijd. De jongen had al eerder bij haar voor de deur gestaan, waarbij hij haar oneerbare voorstellen had gedaan. Zo zou hij gevraagd hebben of hij de vrouw naakt mocht zien. Dit voorval werd destijds gemeld bij de politie.


De jongen ontkent dat hij de vrouw ooit oneerbare voorstellen heeft gedaan, hij zou die bewuste dag Koranlessen hebben gevolgd in een moskee in het buitenland. Dit alibi wordt echter niet ondersteund.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook