maandag 14 juni 2010

Advocaat Joran van der Sloot legt verdediging neer | Toch niet

Máximo Altez, de advocaat van Joran van der Sloot (22), legt de verdediging van Joran zeer binnenkort neer, omdat zijn familie 'veel problemen heeft gehad' (Ze werden bedreigd). Altez wacht nog tot er in de komende dagen familie van Van der Sloot naar Peru komt om een nieuwe advocaat te zoeken.

De familie van de door Joran op 30 mei omgebrachte Peruaanse Stephany Flores Ramírez (21), wil een levenslange gevangenisstraf voor Van der Sloot. Een raadsman van de familie zou met extra bewijzen komen om die eis te rechtvaardigen. De aanklacht luidt momenteel moord met voorbedachte rade, waarvoor de maximumstraf in Peru 35 jaar cel is.

Moord zal waarschijnlijk makkelijk te bewijzen zijn gezien de bekentenis van Joran waarin hij zegt ‘te hebben nagedacht’ vóór hij Stephany met een shirt verstikte.

Hij heeft ook aangegeven dat hij geld van Stephany heeft meegenomen. Het zal een juridisch steelspel worden om aan te tonen dat dat ook het motief was.

Update: De advocaat liet al snel weten dat dit een onzinnig gerucht is. Hij blijft de verdediging van Joran gewoon doen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook