donderdag 17 juni 2010

Geen vervolging ivm Gerard Dijkstra bij Club Q

Het OM ziet af van vervolging in de zaak rondom de verwonding van Gerard Dijkstra (20) uit Damwoude. Het incident op de parkeerplaats van discotheek Club Q in de Friese gemeente Tytsjerksteradiel waarbij Dijkstra zwaargewond raakte, was een ongeval. Die conclusie heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden vandaag bekendgemaakt. De politie hield eerder twee mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Zij worden niet meer vervolgd.

In de nacht van 17 op 18 april raakte Dijkstra betrokken bij een vechtpartij. “Hij was geen bezoeker van Club Q, maar bemoeide zich met een ruzie, waarbij dorpsgenoten waren betrokken. Hij kwam hierbij ongelukkig ten val en liep ernstig letsel op”, aldus het OM. Dijkstra herstelt momenteel in een revalidatiecentrum.

Eerder op de avond raakte Redmar Smedema (16) uit Burgum gewond bij een geweldsincident. Hij overleed een paar uur later aan zijn verwondingen. In zijn zaak zijn op dit moment nog vier verdachten. Een jongen (19) uit Damwoude wordt verdacht van het geven van de fatale klap.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook