woensdag 11 augustus 2010

Verdachte van uit raam gooien zwangere vrouw langer vast

L.C. (18) die ervan wordt verdacht dat hij op 11 januari van dit jaar tijdens een overval een zes maanden zwangere vrouw van het leven probeerde te beroven door haar van een hoog uit het raam te gooien of te duwen blijft langer in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag tijdens een pro-forma zitting besloten.

De advocaat van L.C.had gevraagd de voorlopige hechtenis op te heffen. Volgens hem blijkt niet uit het dossier dat de vrouw uit het raam is gegooid. In een eerste verklaring zou haar vriend, die zelf uit het raam sprong, hebben gezegd dat ze moest springen. Zij zou dat hebben bevestigd en volgens de advocaat de raad van haar vriend hebben opgevolgd. Later kwam ze echter van haar woorden terug.

Volgens de officier van justitie heeft het slachtoffer nooit verklaard dat ze zelf is gesprongen. In eerste instantie zei ze te zijn geduwd. Later verklaarde ze dat de overvallers haar hebben opgetild en vervolgens uit het raam hebben gegooid. Tussen die twee verhoren bij de politie zat enige tijd, aangezien de vrouw in het ziekenhuis lag met diverse breuken in onder meer haar rug.

De advocaat haalde verder een bloedspoor aan dat in de woning in Amsterdam-Zuidoost is aangetroffen, waarvan het DNA overeenkomt met dat van zijn cliënt. Volgens de raadsman zat het bloed op een plastic tas in de keuken, ver van de plek waar het incident plaatshad. Het OM stelt echter dat het vers bloed betrof, dat mogelijk vrijkwam toen de overvallers een ruit insloegen.

De rechtbank oordeelde woensdag tijdens de zogeheten pro-formazitting dat er nog voldoende ernstige bezwaren en gronden zijn om de verdachte vast te houden. Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling van het proces plaatsvindt.

Naast C. zit nog een tweede verdachte vast op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. De overval leverde een kleine buit op. De vrouw lag op het moment dat de daders binnenkwamen, te slapen. Ze is inmiddels bevallen van een dochter. Het kind maakt het goed.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook