zaterdag 18 september 2010

Politie vindt gewonden op station Zuidbroek | Litouwer gepakt

De politie heeft vanochtend bij het treinstation in Zuidbroek (Groningen) een zwaargewonde man, Frans (62),  uit Veendam en een gewonde vrouw (62) uit Veendam aangetroffen. De politie gaat ervan uit dat zij het slachtoffer zijn geworden van een misdrijf. De politie vermoedt dat het gaat om beroving.

Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Update:
Kort daarop werd een man (37) uit Litouwen aangehouden van de mishandeling verdacht wordt.

Het slachtoffer Frans zat op het perron op de trein te wachtten. De verdachte zou in een poging hem te beroven hem met een houten voorwerp hard hebben geslagen. De man liep zwaar letsel op aan zijn hoofd.

Een vrouw die getuige was van het misdrijf en de dader aansprak, werd eveneens door de man geslagen. Zij raakte eveneens gewond.

Op basis van haar verklaring kon de Litouwer korte tijd later in de boeien worden geslagen, nadat hij lopend was gesignaleerd langs het spoor tussen Zuidbroek en Scheemda.

Update Maandag 20 september 2010:
Inmiddels is gebleken dat de dader dinsdag ook al de fout in is gegaan. In een winkel in Groningen sloeg hij in dronken toestand twee vrouwen met een volle wijnfles op hun hoofd. De zwerver werd opgepakt, maar mocht na drie dagen de cel uit. 

Zowel Frans als de vrouw die hem te hulp schoot liggen nog in het ziekenhuis.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook