vrijdag 31 december 2010

Het jaar voor Joran

10 december 2010
Het blad Time Magazine plaatst Joran als nummer 1 in hun 'Misdaad top 10'
8 november 2010
De directeur van de castro-castro gevangenis wordt op non actief gezet wegens zijn medewerking aan de opnamen van de Beth-Joran ontmoeting
6 november 2010
CBS zend de ontmoeting tussen Beth en Joran vandaag al uit. Het blijkt uiteindelijk een gesprek van pakweg 6 minuten waarin Joran niet veel zegt.
16 september 2010
Beth Holloway bezoekt Joran in de gevangenis in Lima. Joran was hier niet vooraf van op de hoogte. Het werd 31 oktober en 7 november uitgezonden. 
20 juli 2010
De autoriteiten in Lima maken bekend dat uit onderzoek blijkt dat Joran van der Sloot psychopathische trekjes heeft, maar wel besef heeft van zijn daden. Volgens zijn advocaat is het rapport echter opgemaakt na een gesprek van 2 uur en berust het voornamelijk op wat er in buitenlandse kranten geschreven werd.
17 juli 2010
Joran van der Sloot heeft zijn advocaat en de vertaler die aanwezig waren tijdens de verhoren en bij zijn bekentenis van de moord op Stephany Flores, officieel aangeklaagd. Zijn nieuwe advocaat, Maximo Altez, liet voor de Peruaanse televisie de aanklacht met de handtekening van Van der Sloot zien. In het verhoor staat dat de raadsvrouwe Luz Romero Chinchay aanwezig was als advocate van Joran, maar Joran heeft haar nooit gemachtigd. Bovendien bleek Luz de vriendin van de politieman die het onderzoek leidde.
In de bekentenis werd voorts gesproken van een officiële tolk van de Nederlandse Ambassade, Maurice Stein, die Joran uitlegde wat er werd gezegd. Stein is echter een Nederlandse ondernemer die Nederlandse les geeft aan peruanen. Hij is geen beëdigd tolk.
1 juli 2010
Joran van der Sloot is in Alabama (USA) officieel aangeklaagd, omdat Joran de moeder van het vermiste meisje Natalee Holloway zou hebben afgeperst. De advocaat van Joran van der Sloot, Máximo Altez, heeft inmiddels beroep aangetekend tegen het besluit van een rechter in Peru om de resultaten van het politieonderzoek niet ongeldig te verklaren.
29 juni 2010
Joran van der Sloot krijgt 2x per week bezoek van een onbekende vrouw in de Castro Castro gevangenis in Peru. De vrouw zou Joran voorzien van ingeblikt eten en andere boodschappen en zou door de moeder van Joran worden gestuurd.
26 juni 2010
Een rechter in Peru heeft het verzoek van Joran van der Sloot om de resultaten van het politieonderzoek nietig te verklaren, afgewezen. Volgens de rechter was bij het verhoor van Joran een officier van justitie aanwezig, die heeft geoordeeld dat het onderzoek volgens de wet in Peru is verlopen.
Het hooggerechtshof in Peru verwacht dat de rechtszaak tegen Joran van der Sloot ongeveer een halfjaar zal gaan duren. Een onafhankelijke expert denkt echter dat de rechtzaak tegen Joran zeker 1,5 jaar kan gaan duren.
23 juni 2010
Misdaadverslaggever John van den Heuvel sluit niet uit dat Joran naar Peru is “gelokt” door een team van de FBI. Joran zou zich laten opnemen in een kliniek in Nederland maar verdween naar Peru een paar dagen voor deze opname. De theorie zou zijn dat Joran, door een informant van de FBI, naar Peru is gelokt omdat dit land geen uitleveringsverdrag kent met Nederland. De ongewoon scherpe beelden van de “bewakingscamera’s” in het bewuste hotel zouden kunnen duiden op een vooropgezet plan. Bekijk hier het interview van John van den Heuvel over Joran van der Sloot.
22 juni 2010
Volgens CNN is het lichaam van Stephany Flores gevonden met een schedelbreuk en ernstige verwondingen aan haar gezicht en nek. Ook zouden het lichaam sporen van wurging vertonen.
21 juni 2010
Vanuit zijn cel, waar de ratten door de wc omhoog kruipen, laat Joran van der Sloot (in een interview) aan de Telegraaf weten dat hij in blinde paniek alles heeft ondertekend (zonder te weten waarvoor) opdat men beloofd had dat hij dan aan Nederland zou worden uitgeleverd. In een later stadium zal ik vertellen hoe ik er ben ingeluisd, voor de moord op Stephany, zo laat Joran weten.
Tegenover rechter Carlos Morales heeft Joran niks gezegd bij zijn eerste ondervraging, die in totaal ongeveer één duurde en plaats vond in de cel van Joran van der Sloot.
20 juni 2010
Volgens zijn advocaat, Maximo Altez Navarro, zal Joran van der Sloot tijdens zijn verhoor door een Peruaanse rechter maandag niets zeggen, zo berichten de media in Peru.
19 juni 2010
De moeder van Joran van der Sloot laat weten dat Joran, voor hij naar Peru vertrok, op het punt stond om zich te laten behandelen in een psychiatrische kliniek. Joran is verslaafd en heeft het moeilijk, maar een moordenaar is Joran beslist niet, zo laat de moeder van Joran, Anita van der Sloot, weten. Joran’s moeder is er nog steeds van overtuigd dat Joran niets te maken heeft met de verdwijning van Natalee Holloway. Over de dood van Stephany Flores is ze minder zeker. “Ik geloof dat Joran in Peru Stephany inderdaad mogelijk iets heeft aangedaan. Misschien in een woedeaanval”?
18 juni 2010
Een verslaggeefster van CNN heeft toestemming gekregen om in de cel van Joran te filmen. De videobeelden zijn hier te zien. In de cel van Joran van der Sloot ligt een matras, is er stromend water en liggen boeken uit Nederland (waaronder een bijbel).
Volgens diverse media wil de vader van de vermoorde Stephany niet hebben dat Joran wordt vermoord, maar dat hij met AIDS wordt besmet.
17 juni 2010
Joran van der Sloot zal waarschijnlijk eind augustus door een delegatie van het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba in Peru worden gehoord. Peru worstelt ondertussen met een lastig dilemma. De Peruanen zien Joran het liefste “hangen”, terwijl het buitenland naar Peru kijkt om te zien hoe men omgaat met de mensenrechten. Om beide fronten “tevreden” te houden is gekozen voor een opzet waarbij Joran in een relatief “luxe” cel zit opgesloten, echter zijn privacyrechten worden volledig genegeerd.
16 juni 2010
Joran heeft zijn draai in de “bak” inmiddels gevonden zo lijkt het. Media in Peru maken melding van het feit dat hij samen met zijn celgenoot aan het pokeren is. Joran zit in de cel samen met Alejandro Trujillo Ospina, een huurmoordenaar, fraudeur en voormalig burgemeester.
15 juni 2010
De advocaat van Joran van der Sloot, Máximo Altez, legt de verdediging van Joran van der Sloot toch niet neer. Gisteren meldden Peruaanse media dat hij ermee zou stoppen omdat zijn gezin er onder te lijden zou hebben.
14 juni 2010 Het gerucht gaat dat de advocaat in Peru van Joran van der Sloot, stopt met deze zaak, omdat zijn familie ‘veel problemen heeft gehad en wordt bedreigd’. De advocaat zegt dat hij wel wordt bedreigd maar dat hij gewoon doorgaat met de verdediging.
De politie in Peru verdenkt Joran van der Sloot ervan dat hij Stephany Flores heeft gemarteld om aan de pincodes van haar creditcards te komen. Joran heeft verklaard dat hij 10.000 dollar heeft gekregen van Uri Geller. Dat bedrag zou Joran hebben gekregen voor het geven van informatie over ‘bedrog op internet’. Mogelijk wil Joran op deze manier “bewijzen” dat hij geld genoeg had en dat de dood van Stephany Flores geen roofmoord was. Op roofmoord staat in Peru namelijk levenslang.
Op deze pagina zijn, in het nederlands vertaalde, gruwelijke passages te lezen uit de verklaring die Joran van der Sloot heeft afgegeven aan de politie in Peru.
13 juni 2010
Joran van der Sloot wil de politie in Peru vertellen waar het lichaam van Natalee Holloway is, in ruil voor overplaatsing naar een gevangenis op Aruba. De president van Peru, Garcia, heeft echter al gezegd dat Joran Van der Sloot zijn straf in Peru zal moeten uitzitten. Volgens de krant El Comercio is Joran van der Sloot nerveus, depressief en eet Joran weinig. Ondanks dat hij een matras heeft gekregen, slaapt Joran op de grond. Videobeelden van Joran van der Sloot in de Miguel Castro Castro-gevangenis in Peru zijn hier te zien.
12 juni 2010
Joran van der Sloot is overgebracht naar een beruchte Miguel Castro Castro-gevangenis in Peru. Deze gevangenis staat in Peru bekend als dé gevangenis voor moordenaars en zware misdadigers. Omstanders gooiden vuilnis naar Joran en riepen van der Sloot toe: “buitenlander, moordenaar”, op het moment dat hij vanuit het Paleis van Justitite in Peru in een politiewagen werd gezet. Aangezien Joran zelf bang is om vermoord te worden heeft hij gevraagd om alleen in een cel te worden geplaatst. De drie taxichauffeurs uit Peru, die Joran van der Sloot van Peru naar Chili hebben gebracht, moeten zich vanwege medeplichtigheid verantwoorden voor de rechter in Peru.
11 juni 2010
Ook tegen de Peruaanse politie heeft Joran van der Sloot gezegd dat hij weet waar het lijk van Natalee Holloway is en onder bepaalde voorwaarden is hij bereid om deze informatie aan de autoriteiten van Aruba te verstrekken. De openbaar aanklaagster in Peru heeft inmiddels Joran officieel aangeklaagd wegens moord, met voorbedachte rade op, en beroving van Stephany Flores.
10 juni 2010
De Peruaanse advocaat van Joran van der Sloot heeft de rechter in Peru gevraagd om de bekentenis van Joran ongeldig te laten verklaren omdat er geen advocaat aanwezig was toen hij de bekentenis aflegde en Joran bovendien ernstig onder druk zou zijn gezet.
10 juni 2010
Zijn inmiddels overleden vader, Paul van der Sloot, heeft Joran in 2005 geholpen bij het begraven van Natalee Holloway. Deze uitspraak van Joran van der Sloot zou op band zijn opgenomen. Ook is duidelijk geworden dat Joran geld heeft gekregen van de FBI in ruil voor aanwijzingen die leiden naar de vindplaats van het lichaam van Natalee. Hij had de moeder van Natalee beloofd om, in ruil voor 250.000 dollar, haar naar het lichaam van Natalee te brengen. Met het voorschot hierop, 25.000 dollar, wist Joran naar Peru te “vluchten”.
9 juni 2010
Uit toxicologisch onderzoek is gebleken dat Joran van der Sloot positief is getest op wiet en cocaine. Joran zelf had tegenover de politie in Peru slechts toegegeven dat hij ‘af en toe’ marihuana gebruikte. Over het gebruik van cocaine heeft Joran altijd gezwegen.
9 juni 2010
De reconstructie van de moord op Stephany door Joran van der Sloot heeft geen doorgang kunnen vinden aangezien er teveel pers op de been was in het bewuste hotel. De reconstructie is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De politie in Peru laat weten dat Joran heeft verklaard dat zijn slachtoffer Stephany Flores hem eerst sloeg voordat hij haar doodde. De Peruaanse minister van Vrouwenzaken en Sociale Ontwikkeling wil dat Joran van der Sloot de maximale straf krijgt voor de dood van de 21-jarige Stephany Flores. De minister vindt dat een voorbeeld moet worden gesteld, zodat buitenlanders weten dat ze niet zomaar wegkomen met het plegen van misdaden in Peru.
8 juni 2010
Terwijl de Nederlandse advocaat, Bert de Rooij, vraagtekens plaatst bij de verklaring van Joran (deze zou onder druk, en zonder in het bijzijn te zijn van een onafhankelijke advocaat, een valse verklaring kunnen hebben getekend) is de politie in Colombia een onderzoek gestart naar de verdwijning van 2 meisjes in Bogota. De verdwijning van beide meisjes viel samen met het verblijf van Joran van der Sloot in Bogóta tussen 6 en 14 mei. Zowel Joran als de beide meisjes bezochten op gelijke tijdstippen dezelfde casino’s in de hoofdstad van Colombia, Bogota.
8 juni 2010
De Peruaanse nieuwssite La República meldt dat op Aruba de resten van Natalee Holloway zouden zijn gevonden. Dit n.a.v. onderzoek door de politie in Peru op de laptop van Joran, hierin zouden gegevens over de verdwijning van Natalee zijn opgeslagen.
8 juni 2010
De Peruaanse politie wil Joran van der Sloot meenemen naar het hotel in Lima waar hij Stephany Flores vermoordde, om deel te nemen aan een reconstructie. De Peruaanse politie draagt vervolgens de zaak van der Sloot over aan justitie die met een formele aanklacht tegen Joran Van der Sloot zullen komen. Het gevangenisinstituut in Peru zal bepalen in welke gevangenis Joran zijn proces moet afwachten.
8 juni 2010
De bekentenis van Joran van der Sloot zou hij hebben gedaan in een poging om strafvermindering te krijgen, aldus de Peruaanse strafrechtspecialist Mario Amoretti. Op moord staat in Peru een gevangenisstraf van max. 35 jaar, op doodslag tussen de 6 & 20 jaar en door te bekennen kan een straf lager uitpakken.
8 juni 2010
Joran van der Sloot bekent moord op Stephanie. CNN maakt melding van het feit dat Joran van der Sloot de moord op Stephany zou hebben bekend. Joran zou Stephany hebben vermoord omdat zij op zijn laptop zat te kijken. In zijn laptop zou veel info staan over Natalee Holloway. Volgens Joran had zij het recht niet om dit te doen en heeft hij haar geslagen en daarbij haar nek gebroken. Vervolgens heeft Joran het hotel verlaten en bij de receptie gezegd dat ze niet naar zijn kamer mochten gaan omdat Stephany daar nog lag te slapen.
7 juni 2010
Media in Peru maken melding va het feit dat Joran in zijn cel continue door 4 agenten wordt bewaakt omdat men bang is dat hij zelfmoord zal plegen.
7 juni 2010
Bekend wordt dat waarschijnlijk al na één week Joran van der Sloot zal verhuizen van de politiecel in Peru naar wellicht de Castro Castro-gevangenis. In deze gevangenis, in een sloppenwijk, zitten ongeveer 4.000 gevangenen. Misdaden tegen vrouwen en kinderen worden onderling in de gevangenis zwaar bestraft en mocht Joran van der Sloot naar deze gevangenis moeten, dan is hij zijn leven allerminst zeker. Zijn medegevangenen zullen het hem betaald zetten dat hij mogelijk een Peruaans meisje heeft vermoord. Duidelijk is inmiddels geworden dat Stephany niet is verkracht of gedrogeerd, zo laat de vader van Stephany weten.
7 juni 2010
Joran van der Sloot zou toch liever een Nederlandse advocaat willen dan een advocaat uit Peru. De Nederlandse advocaat van Joran, Bert de Rooij, laat weten geen contact te kunnen krijgen met Joran. Wel zou Joran contact met zijn moeder hebben gehad. De uitslag van de autopsie op het lichaam van Stephany wordt maandag verwacht. Naast een nieuwe laptop, mogelijk afkomstig van Stephany, was Joran in het bezit van Chileens, Boliviaans en Peruaans geld. Peru en Nederland hebben geen uitleveringsverdrag en daarom wacht Joran een strafproces in Peru, volgens het Peruaanse wetboek van strafrecht.
7 juni 2010
De beelden van bewakingscamera’s waarop te zien is dat Joran met Stephany zijn hotelkamer ingaat zijn op internet geplaatst . Volgens media in Peru zou roof het motief van de moord zijn geweest, omdat op het lichaam van Stephany juwelen ontbraken, alsmede zou het geld zijn verdwenen dat Stephany van haar vader, een rijke zakenman uit Peru, had gekregen om een laptop te kopen. Diverse bronnen melden dat vingerafdrukken op het lichaam van Stephany overeenkomen met die van Joran van der Sloot. Joran ontkent iets met de dood van Stephany te maken te hebben.
6 juni 2010
Bekend wordt dat Stephany met een tennisracket om het leven zou zijn gebracht. Op kleding van Joran zouden bloedsporen zijn gevonden, afkomstig van de vermoorde Stephany.
5 juni 2010
Joran wordt, gehuld in een kogelvrij vest aan de pers in Lima / Peru getoond alvorens hij wordt opgesloten in een cel van het hoofdkantoor van politie in Lima. Omstanders koelen, zowel verbaal als fysiek, hun woede op van der Sloot. Tijdens zijn uitlevering uit Chili had Joran verklaard onschuldig te zijn aan de moord op Stephany.
4 juni 2010
De Amerikaanse staat Alabama stelt Joran van der Sloot in staat van beschuldiging wegens afpersing. Joran zou Beth Holloway, de moeder van de verdwenen Natalee, hebben aangeboden om voor ongeveer 200.000 euro te vertellen waar het lichaam van Natalee is.
3 juni 2010
Joran van der Sloot wordt aangehouden door de politie in Viña Del Mar, Chili. Deze zullen Joran gaan begeleiden naar de grens met Peru, waar Joran op 4 juni aan de politie in Peru zal worden overgedragen.
2 juni 2010
Uit Peru komt het bericht dat Joran van der Sloot mogelijk betrokken is bij de moord op Stephany Flores Ramírez uit Lima. Het meisje is dood gevonden in een hotelkamer die op naam stond van Joran van der Sloot. Joran zou direct na de dood van Stephany zijn gevlucht naar Chili, waar de politie inmiddels een klopjacht op hem is begonnen.
23 februari 2010
Joran van der Sloot komt opnieuw met een verklaring over de dood van Natalee. Ditmaal laat Joran weten dat hij het lichaam van Natalee in een moeras op Aruba heeft gedumpt. Onderzoek toont aan dat ook deze bekentenis van Joran wederom vol leugens zit.

* Op 21 november 2008 blijkt dat het zo goed als zeker is dat Joran van der Sloot de Amerikaanse zender Fox News heeft opgelicht met zijn verhaal over de verkoop van de ontvoerde Natalee Holloway. Joran Van der Sloot kreeg 10.000 dollar (bijna 8.000 euro) voor zijn verhaal dat inmiddels verzonnen blijkt te zijn. Nadat Joran van der Sloot het geld had ontvangen belde hij Fox News op om te vertellen dat hij ze had beetgenomen.
* Op 31 augustus 2008 verklaart Joran tegenover de politie op Aruba dat Natalee van het balkon zou zijn gevallen en op slag dood zou zijn geweest. Onderzoek toont aan dat deze verklaring op essentiële punten onjuist is.
* Op 7 augustus 2008 kan Nederland in een programma van Peter R de Vries zien hoe Joran van der Sloot, wederom op een verborgen camera, zinspeelt op het feit dat hij Thaise vrouwen voor de seksindustrie kan “leveren”. Het heeft uiteindelijk weinig om het lijf.
* Op 24 april 2008 wordt Joran van der Sloot gezien in Thailand. Na korte tijd in Nederland gewoont te hebben woont Joran nu in Thailand waar hij zich vooral bezighoudt met pokeren in casino’s en uitgaan.
* Op 4 februari 2008 ziet heel Nederland, in een uitzending van Peter R. de Vries, hoe Joran voor een verborgen camera tegenover Patrick van der Eem de moord op Natalee bekend. Achteraf blijkt het verleden van Van der Eem ook niet bepaald zuiver te zijn en met wederom tegenstellende verklaringen ontspring Joran weer de dans.
* Op 30 mei 2005 verdwijnt op Aruba de Amerikaanse Natalee Holloway. Joran van der Sloot zou de laatste zijn die Natalee in levende lijven heeft gezien. Mede door zijn tegenstellende verklaringen wordt Joran al snel de hoofdverdachte in deze verdwijningszaak en wordt hem moord ten laste gelegd. Mede doordat het lichaam van Natalee nooit wordt gevonden, lijkt Joran de dans te ontspringen en straf te ontlopen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook