donderdag 16 december 2010

Nederlander in België vrijgesproken van verkrachting echtgenote

Het hof van beroep in Antwerpen heeft de Nederlandse zakenman Loek v.d.P. (64) uit Borgerhout vandaag vrijgesproken van verkrachting van zijn Slowaakse echtgenote. Loek vd P. had in eerste aanleg vorig jaar nog vier jaar effectief gekregen omdat hij zijn Slovaakse echtgenote Maria twaalf jaar lang tot seks met hem en anderen zou gedwongen hebben. Het hof twijfelde aan de geloofwaardigheid van de verklaringen van de vrouw.

Maria deed op 22 augustus 2006 aangifte van verkrachting. Ze vertelde dat ze 17 was toen ze Loek v.d.P. in 1993 leerde kennen in zijn bar in het Nederlandse Putte. Ze kregen een relatie en trouwden in 1997.

Ze verklaarde dat haar huwelijk een hel was: ze werd gecontroleerd en geterroriseerd, hij hield haar paspoort achter en dwong haar geregeld tot seks. Niet alleen met hem, maar ook met andere mannen. De beklaagde keek toe, gaf instructies, filmde het schouwspel en masturbeerde.

Het hof had zo zijn twijfels bij haar verklaringen en vond het niet aannemelijk dat ze op twaalf jaar tijd nooit de kans had gezien om hulp te zoeken. De 39 in beslag genomen seksfilms - waaruit volgens de eerste rechter duidelijk bleek dat het initiatief niet van haar kwam - vond het hof niet overtuigend als bewijs dat ze onder dwang of bedreiging had gehandeld.

Het hof stelde in zijn arrest ook dat het "niet oordeelt over de seksuele moraliteit, geaardheid of perversiteit van instemmende huwelijkspartners".

Loek vd P. kwam begin deze eeuw al voor de rechter op verdenking van souteneurschap met een vorige echtgenote als beweerd slachtoffer, maar werd toen vrijgesproken

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook