donderdag 16 december 2010

Uitspraak: 14 jaar voor moord in Heerlen in hoger beroep

Aldemar G. (27) uit Heerlen is door het gerechtshof in Den Bosch vandaag in hoger beroep veroordeeld tot 14 jaar en 4 maanden cel voor de moord op Imad Kassimi (22) uit Heerlen op 1 november 2008. Anders dan de rechtbank ziet het hof geen noodzaak om tbs met dwangverpleging op te leggen aan K.
Aldemar lijdt weliswaar aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis, maar die speelde volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum geen rol tijdens de fatale schietpartij. De deskundigen komen daarmee tot een andere conclusie dan de gedragsdeskundigen die eerder rapport uitbrachten aan de rechtbank.

Het Openbaar Ministerie (OM) had in hoger beroep tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen G., dezelfde straf die de rechtbank in Maastricht hem vorig jaar oplegde.

G. joeg op 1 november 2008 van korte afstand een kogel door het hoofd van het slachtoffer, met wie hij kort daarvoor een woordenwisseling had in een nabijgelegen tankstation. Waldemar G. was toen tien dagen op vrije voeten. Hij verklaarde bij de rechtbank dat hij alleen had willen dreigen, maar dat het wapen per ongeluk was afgegaan als gevolg van een tic die hij heeft. De rechtbank vond dat niet geloofwaardig.

In hoger beroep deed G. een beroep op psychische overmacht. Het slachtoffer zou bedreigingen hebben geuit aan het adres van zijn ex-vriendin en haar kind. Het hof stelt vast dat voor deze bedreigingen geen bewijs bestaat. G. had bovendien voldoende tijd om zich te bezinnen toen hij het wapen uit de auto haalde en doorlaadde, meent het hof.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook