maandag 21 juni 2010

Man gearresteerd na vondst dode vrouw in Dokkum

De plysje is noch hieltyd drok dwaande mei it ûndersyk nei de dea fan Suzanne Monsma (24) út Dokkum.
Har lichem waard moandeitejûn fûn yn in park. Se is troch geweld om it libben kaam.
It slachtoffer wie sneintenacht net thúskaam. Se is moandei troch har famylje as fermist opjûn.

As fertochte is Jan van der Z. (24) út Dokkum oppakt. De plysje hat syn hûs al trochsocht. De twa hawwe in kniperljocht-relaasje
Vanavond is Jan van der Z. (24) uit Dokkum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Suzanne Monsma (24) uit Dokkum. De vrouw werd eerder vandaag als vermist opgegeven. Van der Z. zou zijn aangehouden op aanwijzingen van zijn vader.

Familieleden van de vrouw gingen op zoek en troffen de fiets van de vrouw aan in een park aan de Woudweg. Politiemensen en brandweerlieden kamden het park vervolgens uit, waarbij onder meer een speurhond en duikers werden ingezet. Het levenloze lichaam werd uiteindelijk gevonden. Haar schedel was ingeslagen met een hamer.

Susanne Monsma en Jan van der Z. hadden al 2 jaar een 'knipperlichtrelatie' waarin het soms ruw toeging. Van der Z. had al eens bij haar de ruiten ingegooid. Ook vandaag bleek de ruit in de deur van Suzanne's huis stukgeslagen.

Update: 13 juli 2010: De politie heeft inmiddels bevestigd dat zij is omgebracht met zwaar gereedschap (een moker).
Update 18 april 2011: Jan krijgt 20 jaar. Tijdens de zitting kwamen een aantal gruwelijke details naar boven. Nadat Jan Suzanen had vermoord ging hij naar huis om zich te douchen. Hij keerde enige uren later terug naar het park, waar hij de tussen het groen liggende en overleden Suzanne deels ontkleedde en vervolgens gemeenschap met haar had.
Update: 22 december 2011
Jan (Johannes) van der Z. wordt veroordeeld tot 10 jaar en tbs wegens doodslag.  Hij heeft Johanna met een moker gedood en daarna seks met haar dode lichaam hebben gehad.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 16 jaar voor Rex, de rapper met het korte lontje

Rex van Parera
Rex van Parera (22), de 'rapper met het korte lontje', is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot zestien jaar celstraf voor het doodsteken van Susan (38), een medewerkster van een Amsterdams opvanghuis. De rechter achtte doodslag en poging tot doodslag op twee anderen bewezen. De eis was achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Van Parera sloeg op 15 juni vorig jaar toe nadat hij ruzie had gekregen met de drie medewerkers over zijn agressieve gedrag. Toen hij vreesde dat hij uit het huis zou worden gezet, begon hij op het drietal in te steken met een klapmes dat hij op zak had. Medewerkster Susan overleed aan de verwondingen die Van Parera haar toebracht. De twee anderen raakten ernstig gewond.
Van Parera, zoon van een achtergrondzangeres van Herman Brood, was eerder te zien in de reportage 'Vrije Radicalen' een documentaire over losers die zich vereenzelvigen met de 'Crips'.

Update 23 juni 2010: Het OM gaat in hoger beroep omdat het de straf te laag vindt

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Joran 'er ingeluisd'

Joran's verhaal in de Telegraaf
In een interview in de Telegraaf zegt Joran van der Sloot dat hij er is 'ingeluisd'. Valse beloften van de Peruaanse politie zouden hem tot het ondertekenen van een bekentenis hebben aangezet.

“Ik was tijdens de verhoren ontzettend bang en in de war en wilde weg”. “Als je deze papieren ondertekent, word je uitgeleverd aan Nederland”, werd me steeds voorgehouden. “In mijn blinde paniek heb ik toen alles ondertekend, maar wist niet eens wat er stond.” (Joran beheerst echter het Spaans.)

“Ik ben er in geluisd”, zegt Van der Sloot over de moord op Stephanie Flores. “Hoe dat allemaal precies is gegaan, zal ik later vertellen”, aldus Van der Sloot.

Mogelijk is dat zo, maar Joran heeft natuurlijk wél 2 dingen tegen zich: Dat er een meisje dood is gevonden op zijn kamer en dat hij nu niet bekend staat als iemand die nooit een leugen verteld.

Je kunt je tevens afvragen waarom hij dat dan niet meteen in het telegraaf interview vertled 'hoe dat allemaal precies is gegaan', maar weer op een 'cliffhanger' lijkt aan te sturen.

Update: Vanavond reageerde John vd Heuvel -die het intervieuw heeft gedaan- vanuit Peru in RTL Boulevard. Hij vertelde dat hij ongeveer 20 minuten met Joran had gesproken. Voorts maakte hij korte metten met de geruchten over Joran's advocaat Máxima Altez: Hoewel Altez is bedreigd en zijn familie naar Miami heeft moeten sturen blijft hij gewoon Joran's advocaat.

Voorts vertelde vd Heuvel er redelijk van overtuigd te zijn dat Joran door de FBI naar Peru is gelokt omdat hij van daaruit wél en vanuit Aruba niét naar Amerika uitgeleverd kon worden.

Er is voorts een groeiend aantal aanwijzingen dat de federale politie rond de dood van Stephany Flores een undercoveroperatie tegen Joran uitvoerde. In het hotel waar het meisje werd gevonden, blijken bijvoorbeeld in het geheel geen bewakingscamera's te hangen die gericht waren op kamer 309.

De camera's hebben er niet standaard gehangen en zijn in elk geval verwijderd, zo bleek gisteren bij een bezoek aan het Hotel Tac in Lima.

De Chinese familie, die het hotel runt, heeft een spreekverbod. In het hotel verbleef tegelijk met Joran een pokerspeler, mogelijk een Amerikaanse agent, die hem overhaalde naar Lima te komen. Hij was het ook die het hotel indirect erop attendeerde dat Joran weg was en de kamer diende te worden geopend. Het vermoeden is dat de Peruaanse politie van de FBI ook de observatiebeelden ontving. Joran verklaarde tegenover De Telegraaf dat deze man, Elton Garcia alles voor hem "had geregeld en betaald"

Zonder nou direct een alu-hoedje op te zetten: Als je war speelt met de letters Elton Garcia krijg je 'A cogent liar': Een overtuigend leugenaar!

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook