zaterdag 30 oktober 2010

Dode man in Lelystad

In Lelystad is vanmiddag Purl Vijent (24) zwaar gewond gevonden op een fietspad langs de Houttuinen in de wijk Beukenhof.

Update 31-10-2010: Purl is aan zijn verwondingen overleden. Het is nog onbekend hoe hij gewond raakte, de politie sluit een misdrijf niet uit.

Update 16 dec 2010: Ene R.J. (24) uit Lelystad wordt in Weesp aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Update 21-6-2011: tegen R.J. wordt 16 jaar geëist.
Purl Vijent stond na een avondje stappen in Lelystad met een neef te praten. De verdachte, die met de neef op stap was geweest, was even weggegaan. Hij kwam onverwacht terug en viel Pur aan. J. hield in de rechtbank vol dat hij één keer had geslagen, maar getuigen verklaarden dat hij twee klappen had uitgedeeld. Eén daarvan was met een “scherp puntig voorwerp”. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar en hadden vaker ruzie gehad.
De rechtbank doet op 5 juli uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte van grensmoord weer vast

Robert-Jan Breukel (39) de echtgenoot  van de Wit-Russische Katrina Khanyak (26) (foto) die in februari 2008 dood werd gevonden in een woning in Baarle-Nassau, is zaterdag weer aangehouden.

Justitie verdenkt Robert-Jan Breukel van betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw, die sinds april 2007 werd vermist en uiteindelijk op 18 februari 2008 werd gevonden in een kist vol isolatieschuim in de speelkamer van haar dochtertje. De zaak staat ook bekend als die van het grenslijk omdat het lichaam van Katrina Khanyak werd gevonden in het gebouw van de voormalige Femisbank dat precies op de grens staat tussen het Nederlandse Baarle-Nassau en het Belgische Baarle-Hertog. Omdat de vrouw in het Nederlandse deel van het huis lag, kwam het onderzoek bij justitie in Nederland terecht die Robert-Jan in voorarrest plaatste.

Omdat justitie geen doodsoorzaak kon vinden, werd de verdachte in april 2008 vrijgelaten. Zijn aanhouding kan erop wijzen dat onderzoek door het Nederlandse Independent Forensic Services (IFS) bedrijf wel resultaat heeft opgeleverd.

"De resultaten van het onderzoek zoals verricht na vrijlating van de verdachte in combinatie met de onderzoeksresultaten van voor die tijd zijn aanleiding om de man opnieuw aan te houden op verdenking van moord dan wel doodslag”, staat voorts in een verklaring van justitie.

De verdachte wordt dinsdag 2 november voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Uit de Gazet van Antwerpen
Robert-Jan Breukel huurde het pand van Piet Roelen voor 4.300 euro en stond zes maanden huur achter. Als excuus spelde hij Piet Roelen een verhaal op de mouw waarin hij zei dat zijn echtgenote voor zijn ogen was doodgereden en dat hij wegens erfenisperikelen niet aan zijn geld kon.“

Breukel woonde nog een jaar in het huis terwijl het lijk van zijn vrouw in een kist lag in de kamer van zijn dochter. “Hij gaf in 2007 ook toe dat hij de houten kist - waarin het lijk later werd gevonden - zelf op de speelkamer had geplaatst. Het ding was mooi afgewerkt, witgeschilderd en verfraaid met stickers.

Zijn dochtertje gebruikte de kist om tekeningen aan op te hangen”, vertelt de getuige. “In de villa hing constant een weeë geur. Daarom zaten in alle stopcontacten geurverspreiders. Breukel zei dat er vermoedelijk ergens een dode muis in een rooster zat.”

“Hij vertelde wel meer onwaarheden”, herinnert de getuige zich. “Hij deed alsof hij af en toe telefonisch contact had met zijn verdwenen vrouw. En waarom zou ze bij haar vertrek al haar make-up, schoenen, kledij en juwelen in de villa hebben achtergelaten?"

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook