woensdag 19 januari 2011

Koppel aangehouden voor dood kleuter

Ashley de W
De politie heeft in Almelo moeder Ashley de W. (22) (foto) en haar vriend Alex N. (23) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de peuter Jayden Verkerk (2).

Hulpdiensten troffen Jayden maandagavond na een melding gewond aan in de woning van het stel aan de Gerard Doustraat. De peuter is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden, aldus de politie. Volgens de politie waren er al geruime tijd problemen en waren de moeder en haar vriend bekend bij het Bureau Jeugdzorg.

Jayden overleed kort nadat de gezinsvoogd was vertrokken.

Update 29 april 2011: Justitie overweegt het opgraven van het lijkje van een andere baby, wiens dood tot nog toe werd toegeschreven aan wiegedood. Het was echter Alex N. die toen -twee jaar geleden- op het kindje uit Wierden pastte.
Alex N. en moeder Ashley geven elkaar over en weer de schuld van de dood van Jayden. Volgens Ashley’s advocaat, mr. Rob Oude Breuil, stond Alex onder behandeling voor zijn agressieprobleem. Hij had zich in het verleden meermalen schuldig gemaakt aan geweld in huiselijke kring. Zo zou hij onder meer het handje van nichtje Chamilla tegen de kachel hebben gehouden. Het vel zat later nog op de kachel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook