dinsdag 14 juni 2011

Militair overlijdt op stormbaan

Sergeant Boy van Geffen (20) van de Luchtmobiele Brigade is overleden, waarschijnlijk als gevolg van een fatale bloeding in zijn hoofd. Die zou hij hebben opgelopen tijdens het doorlopen van een militair parcours voor zelfverdediging vorige week woensdag, aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

De militair werd 1,5 uur na zijn oefening onwel. Hij is toen direct naar het ziekenhuis in Weert overgebracht waar hij bewusteloos raakte. Om die reden werd hij vervolgens naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht gebracht, waar hij tevergeefs is geopereerd.

Update 15-6-2011 De gisteren overleden militair zou zoveel klappen hebben gehad op het parcours voor zelfverdediging op de kaderopleiding van de brigade, dat hem die fataal zouden zijn geworden. Dat is informatie die voorzitter Wim van den Burg van de militaire vakbond AFMP binnen heeft gekregen.

Update 17-6-2011: De militair is geen natuurlijke dood gestorven zo blijkt uit de sectie: er zijn sporen van inwendige verwondingen gevonden.
De militair zou zoveel klappen op het parcours hebben opgelopen, dat die hem fataal zouden zijn geworden. Dat was althans de informatie die voorzitter Wim van den Burg van de militaire vakbond AFMP binnenkreeg. Volgens zijn informatie zou niet tijdig zijn ingegrepen, hoewel hij benadrukte dat hij dat niet kon bewijzen. Dinsdag erkende het ministerie van Defensie al dat de 20-jarige militair waarschijnlijk was overleden aan fatale bloedingen die hij mogelijk op het parcours opliep.

Van den Burg heeft eerder signalen gehad dat deze proef voor zelfverdediging vaker uit de hand is gelopen en dat deelnemers beschadigd raakten.

Update 19-12-2011:  Er wordt niet tot vervolging overgegaan omdat niet duidelijk zou zijn of Boy van geffen is overleden als gevolg van opgelopen klappen of van 'een val'

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook