maandag 25 juli 2011

Man doodgereden door straatracers in Utrecht

Maarten Naafs (29) en Rezenne Gidey (37) zijn in Rezenne's Honda aangereden door een BMW die deelnam aan een straatrace op de Cartesiusweg in Utrecht. Maarten Naafs overleed kort daarop in het ziekenhuis waar Rezenne Gidey nog altijd in kritieke toestand wordt verpleegd.

De bestuurder van de BMW, Mohamed ben Jahmi (23) uit Baambrugge, is gearresteerd. Hem wordt doodslag ten laste gelegd. Hij zou volgens getuigen minstens 170 km/u gereden hebben waar 50 km/u is toegestaan.

Een andere bij de straatrace betrokken auto is doorgereden.

Volgens de advocaat van Jahmi, had hij niet harder gereden dan 50 km (later 70) en zou het slechts om een inhaalmanouvre gaan. Er blijkt echter een beveiligingsvideo te zijn waaruit zou blijken dat het toch echt om 170 km gaat.

De verdachte is eerder dit jaar in aanraking geweest met de politie.

Dit gebeurde nadat hij op de Zuilense Ring tussen Utrecht en Maarssen meerdere malen over de kop was geslagen. Volgens de advocaat van Ben J., Louis de Leon, gebeurde het incident op de Zuilense Ring door een geblokkeerd stuur en is dat ook uit onderzoek gebleken.

Update 12 april 2012: Er wordt 8 jaar geëist. De aanklaagster stelde dat de verdachte meer dan 100 kilometer per uur heeft gereden op een plek waar 50 is toegestaan. De verdachte zegt dat hij niet harder dan 70 heeft gereden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook