maandag 25 juli 2011

Nederlander vermoord in Duitsland | of toch zelfmoord?

Een man (44) uit Amsterdam is gisteravond dood aangetroffen bij het treinstation van Stadtoldendorf (foto) in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

In zijn borst stak een mes, de politie gaat er daarom van uit dat de man is doodgestoken. Een treinmachinist zag het lichaam bij het spoor liggen en alarmeerde een arts die constateerde dat de man dood was. In de buurt stond de met tassen bepakte fiets van de man.

De politie is op zoek naar getuigen die de Nederlander na het binnengaan van het station hebben gezien. Dat zou na 19.00 uur geweest moeten zijn.

Update 26-7-2011:
Volgens de Duitse politie heeft de man vermoedelijk zelfmoord gepleegd. Eerder dacht de politie nog aan een geweldsmisdrijf. Duitse media berichtten dat de man was gevonden met een mes in zijn borst.

De politie komt tot de conclusie van zelfmoord na onder meer gesprekken met familie en vrienden van de man in Nederland. Aanwijzingen voor een misdrijf zijn niet gevonden.

De man reisde vrijdag met zijn fiets vanuit Nederland naar Duitsland. Op zaterdagavond kwam hij in Stadtoldendorf aan. Zaterdagnacht sliep hij in een pension.

De politie heeft met behulp van informatie van het publiek vrijwel een volledig beeld van het verblijf van de Nederlander in Stadtoldendorf gekregen tot aan het moment dat zijn lichaam werd gevonden. Het keukenmes waarmee de man was neergestoken heeft hij vermoedelijk zelf in een supermarkt in Stadtoldendorf gekocht.

Waarom de man zondagavond nog wel een treinkaartje naar Hannover kocht, is onduidelijk gebleven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook