dinsdag 6 september 2011

Dode vrouw in Lage Zwaluwe

Op bedrijventerrein De Zwingel in Lage Zwaluwe, nabij een woning, is vanmiddag Helma van Tilborg (47) uit Lage Zwaluwe dood aangetroffen.

De politie gaat uit van een misdrijf 'in de relationele sfeer'.

Bij de politie werd om tien voor drie gemeld dat iemand een vrouw op de grond had zien liggen bij een woning op bedrijventerrein De Zwingel. Eenmaal ter plekke bleek dat de vrouw was overleden. Het huis werd afgeschermd. De betreffende woning is een huis op een hoek tegenover de bouwmarkt Duban. De Zwingel werd voor het verkeer afgesloten.

Rechercheurs begonnen een buurtonderzoek en hebben beeldmateriaal van beveiligingscamera's van omliggende bedrijven veiliggesteld.

Update Dezelfde avond om kwart voor acht werd tijdens een politieactie langs de Brandestraat in Wagenberg een man (55) uit Lage Zwaluwe aangehouden, hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf.

Politiemannen met kogelvrije vesten stonden met getrokken pistolen in dekking achter hun busjes, terwijl collega’s in de wegberm de man probeerden te overmeesteren. Bij de actie werd ook een politiehelikopter ingeschakeld. Agenten doken op de vluchtende man. Bij de worsteling (in de regen en half in een sloot) verloor de man zijn broek, hij werd met blote benen afgevoerd.

Update 21 juni 2012 De man wordt veroordeeld tot 12 jaar wegens moord

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook