dinsdag 6 september 2011

Meisje vermoord op St. Maarten

Tiffany Bianca ReidTiffany Bianca Reid (13) (foto)  is dinsdagavond 6 september rond 8.10 (lokale tijd) dood gevonden in een ravijn op Pumpkin Hill Road bij Cherrynut Hill tussen reward en St. Peters op St. Maarten. Haar lichaam –nog gekleed in een PSVE-schooluniform- was verbrand en lag vlak bij de GEBE water tank.

Vrijwel tezelfder tijd werd haar Jamaicaanse vader Robert Emanuel Leroy Reid in een ziekenhuis behandeld voor brandwonden aan zijn voeten, handen en gezicht die hij zei opgelopen te hebben door een autoradiator.
Om 11 uur ‘s avonds werd de vader gearresteerd in Middle region, nadat hij en Evelyn Jervis, de Jamaicaanse  moeder van Tiffany, op aandringen van Jervis, aangifte deden van vermissing. Daarbij waren zijn brandwonden opgevallen, wat leidde tot zijn arrestatie.

Tiffany’s ouders waren sinds een paar maanden uit elkaar. Zij verbleef bij haar moeder (een lerares, maar werd elke dag door haar vader –een schoolbuschauffeur-  naar school in Philipsburg gebracht.

Tiffany is vermoedelijk verbrand met een zelfgemaakte brandbom. Omwonenden van het ravijn hadden een ontploffing gehoord en hadden een man zien wegrennen die zij als Robert reid identificeerden. Ook hadden zij het nummer van zijn kenteken genoteerd.  Reid heeft ontkend.

robertreid08092011Update 25 oktober 2011: Robert Reid werd ‘s morgens rond 5.20 dood gevonden in de badkamer van de ziekenboeg in de Point Blanche gevangenis. Hij had zich verhangen. Hij had een briefje achtergelaten waarin stond dat hij naast zijn dochter begraven wilde worden. De moeder van Tiffany deelde mee zich geen tweede begrafenis te kunnen veroorloven.

Update 27 januari 2012: Het onderzoek naar de moord op Tiffany is afgesloten. In een persconferentie deelde OvJ van justitie Hans Mos mee dat er geen twijfel bestond over de schuld van Robert Reid.
Tot de bewijzen hoorde onder andere een slipper van Reid die op de plaats van de brand was gevonden. De vluchtauto, waarvan een getuige het kenteken had onthouden, was een busje dat toebehoorde aan Reid. Een technisch rapport wees ook uit dat de radiator van Reid’s auto niet was ontploft, terwijl volgens het NFI vloeistof uit een radiator simpelweg niet heet genoeg kon worden om ook haar te verbranden. Dat kan alleen vuur doen.
Tiffany was bovendien het laatst in zijn gezelschap. Haar lichaam was verpakt in plastic zakken. Soortgelijke plastic zakken werden bij Reid thuis gevonden.
Zij bleek te zijn gewurgd. 

St. Maarten ‘the Friendly Island’ heeft een van het grootste aantal moorden per capita ter wereld (47/100.000) en staat daarmee net achter Jamaica (54) en boven Zuid Afrika (40). In de eerste 9 maanden van 2011 werden er al 14 moorden gepleegd waarvan er 4 opgelost zijn. De opgeloste moorden zijn die op Ludovic Guillevin, van het jacht Cheetah Moon (26 februari 2011), Fidel Louis, een security guard wiens lichaam gevonden werd achter de Learning Unlimited Preparatory School (4 maart 2011), Spanish pastor Eduardo Nova Valdez – wiens lichaam gevonden werd op Alexis Arnell Road (vroegere Cake House) (4 maart 2011) en de dood van Anselm – die overleed als gevolg van hoofdverwonding nadat de verdachte stenen naar hem gegooid had.
The Deadly Island

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook