dinsdag 20 september 2011

Erik E. bekent moord op zijn vrouw

kathleen-cremers Erik E. uit Venray heeft vanochtend voor het hof in Arnhem bekend dat hij betrokken is geweest bij de moord op zijn vrouw Kathleen (foto) op 15 maart 2006 in hun huis aan de Wasbloem in Venray. Kathleen werd met 70 messteken gedood.

Erik heeft ruim 5,5 jaar volgehouden dat hij niets met de moord te maken had, maar kon dit 'vreselijke geheim' niet langer meer voor zich houden. Hij is in hechtenis genomen.

Erik, die meterkasten ombouwde voor wietteelt, heeft altijd beweerd dat hij voor een klus op pad was en dat twee onbekende mannen zijn vrouw hadden omgebracht.

Erik E. verklaarde vanmorgen dat op 15 maart 2006 twee mannen aan de deur kwamen om een stroomkast op te halen. E. kreeg hierover ruzie met zijn vrouw Kathleen, die wilde dat hij zou stoppen met zijn illegale praktijken. Volgens de man sloegen toen de stoppen door.

Samen met John van B. uit Eindhoven zou hij daarna Kalthleen om hebben gebracht. De tweede man zou geen rol gehad hebben bij de moord.

De man heeft eerder niets gezegd omdat hij 'bang was om alles te verliezen wat hem dierbaar was' en dat hij bang was voor represailles uit de hennepwereld.

De rechtbank in Roermond veroordeelde hem in november 2007 tot vijftien jaar gevangenisstraf.
In oktober 2008 wordt E. door het Hof in Den Bosch vrijgesproken.
Het OM was het niet eens met die uitspraak en tekende op haar beurt cassatie aan.
Op 16 maart 2010 heeft de hoge raad het vonnis van het hof in Den Bosch vernietigd omdat de vrijspraak niet goed gemotiveerd zou zijn.

Update 16-1-2012
Erik E. moet naar het Pieter Baan Centrum (PBC). Hij moet daar worden geobserveerd om er achter te komen of hij een persoonlijkheidsstoornis heeft en of hij helemaal toerekeningsvatbaar was op het moment van de moord. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem, waar de man nu terechtstaat, vandaag beslist.

Pas afgelopen september, 5 jaar na de moord, gaf Erik E. toe dat hij zijn vrouw had vermoord. Hij zou haar hebben geslagen en gestoken. Haar keel was ook doorgesneden, maar dat zou iemand anders hebben gedaan, aldus E. Hij voerde als dader daarvan ene John op, een kennis uit het wietmilieu. E. zou stroomkasten hebben geleverd aan hennepkwekers. Onderzoek van de politie naar deze John leverde echter niks op.

Een psycholoog en psychiater die E. hebben onderzocht, vonden een heleboel persoonlijkheidsproblemen, maar konden niet hard maken dat hij een echte psychiatrische ziekte heeft. Dat moet nu in het PBC worden bekeken. De rechtszaak tegen E. gaat op 1 oktober weer verder.

Update 1-10-2012
Het OM heeft 20 jaar geëist.

Update 15-10-2012
Het wordt 18 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook