zaterdag 21 januari 2012

Cafébaas neergestoken in Tuitjenhorn

Koos Engel (43), de eigenaar  van café Los Amiguitos aan de Dorpsstraat 52 in het dorp Tuitjenhorn (NH) is afgelopen nacht omgekomen. Hij werd rond 3.30 in de Dorpsstraat neergestoken toen hij een ruzie op straat probeerde te sussen.

Nadat Engel gewond was geraakt, wist hij terug zijn café in te lopen. Daar raakte hij buiten bewustzijn.
Koos Engel overleed later in het ziekenhuis.
Getuigen zagen vlak na het conflict een auto wegrijden en de politie trof deze later aan op de N245. Een van de inzittenden bleek gewond te zijn. Ook hij moest naar het ziekenhuis. Agenten hebben alle inzittenden aangehouden, inclusief de gewonde.

Update 22 januari 2012
De politie heeft 's avonds vijf verdachten vrijgelaten die waren aangehouden na de steekpartij. Twee verdachten zitten nog vast. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de vijf niet waren betrokken bij het fatale incident. De verdachten die nog vastzitten, zijn een man (35) uit Alkmaar en een man (26) uit Heerhugowaard.

De aangehouden Alkmaarder wordt er volgens het OM vooralsnog niet van verdacht de kroegbaas te hebben neergestoken. Hij zit vast op verdenking van het neersteken van een man (26) uit Heerhugowaard die bij het incident op straat betrokken was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook