donderdag 5 juli 2012

Uitspraak: 12 jaar voor Gelredome directeur

Jasper van A. (47) de ex-directeur van het Arnhemse Gelredome stadion is vandaag veroordeeld tot 12 jaar cel voor de moord op zijn vrouw (45) in de nacht van 28 op 29 november 2011 in Arnhem.

Jasper van A. sloeg zijn vrouw die nacht van ongeveer tien keer met een honkbalknuppel. Toen zijn jongste dochter binnenkwam, bracht hij de kinderen naar de buren, ging hij terug en duwde hij zijn vrouw nog een kussen op haar gezicht. Het slachtoffer overleed de volgende dag in het ziekenhuis.

Van A. kon het niet verwerken dat zijn relatie dreigde te stranden. Het Openbaar Ministerie (OM) had 15 jaar cel geëist wegens moord. Van A. had op meerdere momenten kunnen bedenken waarmee hij bezig was. Zijn advocaat stelde dat er sprake was van doodslag omdat hij in een opwelling handelde en vroeg 6 jaar. De rechtbank is het met het OM eens, maar vindt dat deze moord wel aan doodslag grenst. Van A. wilde duidelijk zijn vrouw dood hebben, maar plande dat niet zorgvuldig vooraf. Daarom, en omdat Van A. gebukt gaat onder schuldgevoelens, krijgt hij een lagere straf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook