dinsdag 6 maart 2012

Meisje tegen haar zin meegenomen

Twee Amsterdammers van 16 en 22 jaar oud zijn in Apeldoorn opgepakt omdat zij daar op het station een meisje (17) tegen haar zin mee hadden genomen in de trein naar Amsterdam.
Een man zag de drie gisteren rond negen uur 's avonds de trein instappen maar vertrouwde de zaak niet helemaal. Hij informeerde om die reden dan ook de politie. In de trein oogde het meisje angstig en was ze aan het huilen.

Toen de trein in Hilversum aankwam zijn de twee Amsterdammers aangehouden en meegenomen naar het bureau. Een van de twee had de telefoon van het meisje in zijn zak. De politie is op zoek naar mensen die in de trein of op en bij het station in Apeldoorn iets van het voorval hebben gezien. De twee Amsterdammers hebben een negroïde uiterlijk. Het meisje is lichtgetint.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Arrestaties in verband met dood Mondher Bennour

Twee mannen (25 en 38 jaar) zijn dinsdagochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van bodybuilder Mondher Bennour (43) uit Almere. De twee werden gearresteerd in verschillende woningen in Apeldoorn. Later wordt nog een derde man gearresteerd


Mondher Bennour, een bekende bodybuilder en eigenaar van een sportschool in Almere, werd in de vroege ochtend van 13 september voor zijn wooncomplex op de Noorderplassenweg dood aangetroffen. De politie houdt er rekening mee dat hij was verwikkeld in een zakelijk conflict. Het kan echter ook verband houden met het feit dat hij tipgever was in de zaak van de dubbele moord in Kaatsheuvel,waarbij op 27 maart 2003 Leon Rombouts (33) en zijn vriendin Manita Koenen (37) werden doodgeschoten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Familie verdacht van moorden

Uit vertrouwelijke documenten die in bezit zijn gekomen van de Telegraaf blijkt dat Justitie in Maastricht denkt met de arrestatie van de Sittardse familie L. twee moorden in één klap te hebben opgelost: die van de sinds 1 juli 2009 vermiste Irakees Alan Gergeri (24) en die van wietteler Mouhammed al Jader (29) sinds 6 augustus 2011. De moeder en twee zonen uit de familie zitten vast terwijl vader Huub L. en zijn dochter A. L. zijn nog voortvluchtig zijn.

Zowel Al Jader als ook Gergeri werd volgens justitie vermoord in de woning van de familie, in het Duitse grensplaatsje Tüddern.

Gergeri werd in het huis doodgestoken en met een pikhouweel bewerkt. Al Jader werd doodgeschoten. Hun lichamen werden in stukken gesneden, en weggemaakt in een ton met zoutzuur. Alleen resten van het lichaam van Al Jader zijn tot nu toe teruggevonden. Dat zou gebeurd zijn in een huis in België dat toebehoort aan Ron van K. (50). Al Jader was de ex-vriend van dochter A. L.  Het motief zou een zakelijk conflict zijn. Het motief bij de moord op Gergeri zou de verdenking zijn dat deze hun zoon Maurice (20)  zou hebben verkracht.

Overigens was de betrokkenheid van de familie L. bij de moord op Al Jader al eerder bekend en is dus niet nieuw. Ron van K. werd 6 december 2011 al gearresteerd in België nadat er stoffelijke resten in zijn huis waren gevonden. Ron van K, zou na het oplossen van het lichaam de oplossing  weggegooid hebben in een putje waar onderzoekers later onder meer een bout teruggevonden die was aangebracht tijdens een eerdere operatie van de vermoorde man.

Update 13 juni 2012: Hub L. (58) is in Spanje gearresteerd

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook