dinsdag 6 maart 2012

Familie verdacht van moorden

Uit vertrouwelijke documenten die in bezit zijn gekomen van de Telegraaf blijkt dat Justitie in Maastricht denkt met de arrestatie van de Sittardse familie L. twee moorden in één klap te hebben opgelost: die van de sinds 1 juli 2009 vermiste Irakees Alan Gergeri (24) en die van wietteler Mouhammed al Jader (29) sinds 6 augustus 2011. De moeder en twee zonen uit de familie zitten vast terwijl vader Huub L. en zijn dochter A. L. zijn nog voortvluchtig zijn.

Zowel Al Jader als ook Gergeri werd volgens justitie vermoord in de woning van de familie, in het Duitse grensplaatsje Tüddern.

Gergeri werd in het huis doodgestoken en met een pikhouweel bewerkt. Al Jader werd doodgeschoten. Hun lichamen werden in stukken gesneden, en weggemaakt in een ton met zoutzuur. Alleen resten van het lichaam van Al Jader zijn tot nu toe teruggevonden. Dat zou gebeurd zijn in een huis in België dat toebehoort aan Ron van K. (50). Al Jader was de ex-vriend van dochter A. L.  Het motief zou een zakelijk conflict zijn. Het motief bij de moord op Gergeri zou de verdenking zijn dat deze hun zoon Maurice (20)  zou hebben verkracht.

Overigens was de betrokkenheid van de familie L. bij de moord op Al Jader al eerder bekend en is dus niet nieuw. Ron van K. werd 6 december 2011 al gearresteerd in België nadat er stoffelijke resten in zijn huis waren gevonden. Ron van K, zou na het oplossen van het lichaam de oplossing  weggegooid hebben in een putje waar onderzoekers later onder meer een bout teruggevonden die was aangebracht tijdens een eerdere operatie van de vermoorde man.

Update 13 juni 2012: Hub L. (58) is in Spanje gearresteerd

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook