vrijdag 1 februari 2013

Eis: 10 jaar voor moord op dochtertje

Het OM heeft 10 jaar cel geëist tegen Yvonne H. (44) voor de moord op haar dochtertje Elizabeth (14 mnd).

Yvonne zou het meisje op 25 april 2012 hebben gedood door een kussen op haar gezicht te drukken toen ze sliep. Terwijl ze dat deed, viel H. in het ledikantje en bleef ze zo'n 20 minuten op het slachtoffertje liggen.

Na de moord meldde ze zich bij de politie. H. was ervan overtuigd dat haar dochter seksueel misbruikt was door haar ex-vriend, de vader van het kind. Ze had het gevoel dat ze haar dochter niet tegen hem kon beschermen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgeschoten in Vlaardingen

In de Emmastraat in Vlaardingen is vanmiddag een man (44) uit die gemeente doodgeschoten. Hij zat in een auto toen hij onder vuur werd genomen.

De vermoedelijke schutter is een vrouw. Zij liep na het lossen van meerdere schoten weg, maar kon op aanwijzingen van getuigen even later worden aangehouden. Dat maakte de politie bekend.

Hoe de relatie is tussen de gedode man en de vrouw is niet bekend. De politie heeft het gebruikte vuurwapen op straat aangetroffen.

Hulpverleners hebben nog geprobeerd de man te redden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Rechtbankbrief beschuldigt justitie

brief2 Vanuit de rechtbank Den Haag is recentelijk een brief verstuurd aan een avocaat, waarin justitie wordt beschuldigd van het sjoemelen met bewijs in zaken tegen wiettelers.

De brief op officieel briefpapier van de Haagse rechtbank is op 6 december vorig jaar per fax verstuurd vanuit het bedrijfsbureau van de rechtbank aan advocaat mr. R.A. Kaarls, die een van de verdachten bijstaat uit de zogeheten ’Beatles-onderzoeken’ tegen Delftse drugscriminelen.

De afzender – die zichzelf een ’bezorgde rechtsdienaar’ noemt – heeft de brief voorzien van een officieel rechtbankstempel. Ook arriveerde een kopie van de brief via de officiële rechtbankpost bij de advocaat.

Officier van justitie mr. Nicole Vogelenzang mag niet persoonlijk reageren

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander gezocht in Turkije ivm verdwijning

Sarai-sierra De Turkse autoriteiten zijn bezig om een Nederlandse gids op te sporen die in verband wordt gebracht met de mysterieuze verdwijning van de Amerikaanse Sarai Sierra (33) in Istanbul.

De fotografe Sarai Sierra werd 21 januari, een dag voor haar terugreis naar de VS, voor het laatst gezien in het centrum van Istanbul. Uit politieonderzoek is gebleken dat Sierra vlak voor haar verdwijning contact heeft gehad met de Nederlander. De twee hadden afgesproken bij de toeristische Galatatoren en sindsdien is er niets meer van haar vernomen.

Sierra komt uit New York, is getrouwd en moeder van twee jongens van 9 en 11 jaar. Sierra werd voor het laatst gezien op beelden van beveiligingscamera’s in een winkelcentrum in de buurt van haar hotel in Istanbul. De politie is volgens een woordvoerder in bezit van transcripties van chatgesprekken via sociale media.

Update 2 februari
Het lichaam van Sarai Sierra is door buurtbewoners gevonden tussen de ruïnes van een oude stadsmuur, maar de politie vermoedt dat ze op een andere plek is vermoord. Op haar lichaam zaten steekwonden. Negen mensen zijn aangehouden in verband met de dood van Sierra, maar het is niet duidelijk of de Nederlander daarbij is

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook