dinsdag 11 februari 2014

Geen heropening zaak Louis Hagemann

De zaak van de tot levenslang veroordeelde Louis Hagemann (58) wordt niet heropend. De Hoge Raad heeft dat vandaag beslist. Volgens de Hoge Raad is er geen nieuw feit (novum) naar boven gekomen waardoor de rechter mogelijk een andere beslissing had genomen.

Louis Hagemann werd in 2005 tot levenslang veroordeeld wegens moord in 1984 op de twee kinderen van 6 en 9 jaar oud van zijn vriendin Corina Bolhaar. Hagemann had herziening gevraagd omdat een aantal nieuwe getuigen de verklaringen van de belangrijkste getuige van destijds, een ex-vriendin, zou ondergraven. De ex zou Hagemann erbij hebben gelapt door valse verklaringen af te leggen.

De beide kinderen werden omgebracht in een woning in Amsterdam-Zuid. Ze werden gewurgd en doodgestoken. Ook hun moeder werd om het leven gebracht. Een halfbroertje van 1,5 werd ongemoeid gelaten. Toenmalig Hells Angel Hagemann was toen ook al verdachte, maar de politie kreeg het bewijs tegen hem niet rond. Hij heeft altijd ontkend.

In 2002 kwam de zaak opnieuw aan het rollen, nadat de ex-vriendin zich bij misdaadjournalist Peter R. de Vries had gemeld en belastende verklaringen aflegde. Hagemann werd opnieuw vastgezet en uiteindelijk veroordeeld voor de moord op de twee kinderen. De doodslag op Corina Bolhaar was al verjaard.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook