dinsdag 11 februari 2014

“Sekte verantwoordelijk voor moordaanslag”

Een man (43) uit Laren die afgelopen vrijdag in zijn woning door een aanvaller met een keukenmes in zijn nek werd gestoken, zou slachtoffer zijn van een moordaanslag door de christelijk-sektarische Orde der Transformanten. Het slachtoffer is een voormalig lid van de sekte uit Brabant.

De aanslag werd gepleegd door een man (26) die zich had vermomd met een pruik. In de worsteling die volgde op de steekpartij kon het slachtoffer de pruik van het hoofd van zijn belager rukken. Hij herkende hem als lid van de geloofsgemeenschap. Met hulp van zijn buren en een voorbijganger wist de man de dader te overmeesteren en over te dragen aan de politie.

Het slachtoffer was met zijn vrouw en kinderen ooit lid van Orde der Transformanten. Hij stapte na een tijdje uit de sekte, maar omdat zijn vrouw volledig in de ban was geraakt van de sekteleider, moest hij haar en de kinderen achterlaten. Sindsdien probeert hij misstanden binnen de gemeenschap aan de kaak te stellen.

De Orde der Transformanten omschrijft zichzelf als een nieuwe christelijke beweging en telt ongeveer zestig leden. Ze is gevestigd in het Brabantse Hoeven. Vorig jaar werden twee leden vrijgesproken van een moordaanslag op een Rotterdamse zakenman Frits Bebelaar op 2 augustus 2008. De rechtbank in Rotterdam vond dat er te weinig bewijs tegen hen is. Er was 8 jaar geëist.

Bebelaar overleefde de schietpartij en wees voor de daders direct in de richting van de geloofsgemeenschap. Hij had in het verleden een relatie met een lid van de orde. Omdat de relatie stukliep, zou de orde wraak hebben willen nemen, verklaarde het slachtoffer voor de rechtbank.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook