maandag 3 maart 2014

Uitspraak: 7 en 9 jaar in hoger beroep voor verkrachting dove vrouw

Twee mannen die maandenlang de dove Freya Svasek hebben gegijzeld, verkracht, vernederd en mishandeld, zijn vandaag in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen van 5 en 9 jaar en tbs. De vrouw verdween op 1 november 2011 en werd op 16 februari 2012 onder erbarmelijke omstandigheden aangetroffen in de woning van de verdachten in Hoevelaken.

De rechtbank veroordeelde het tweetal eerder tot 9 en 7 jaar. Beiden kregen daarnaast tbs opgelegd. Het hof verlaagde de straf van de jongste verdachte van 7 naar 5 jaar, omdat het vindt dat hij snel naar een tbs-kliniek moet.

Het slachtoffer kreeg gedwongen medicijnen en alcohol toegediend en werd met grote regelmaat verkracht en zwaar mishandeld. Ze liep onder meer een gebroken neus en een gebroken kaak op en moet enkele tanden missen.

De advocaten van het duo hebben betoogd dat de vrouw onbetrouwbare verklaringen heeft afgelegd. Van vrijheidsberoving is volgens de raadslieden geen sprake geweest, omdat het slachtoffer mogelijkheden had om uit het huis te ontsnappen. Het hof zette door beide verweren een streep.

Het Openbaar Ministerie noemde de situatie waarin Svasek maandenlang heeft gezeten ≴ongelooflijk vernederend, sadistisch en onmenselijk”.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook