maandag 8 december 2014

Vrouw doodgeschoten in Amstelveen

In Amstelveen is vanavond rond 19.30 Luana Luz Xavier (34) op straat op de Beeckesteijn doodgeschoten. Hulpdientsen trachtten tevergeefs haar te reanimeren. Het zou gaan om de vriendin van Najib ‘Ziggy’ H.  een crimineel uit de groep van de geliquideerde Gwenette Martha. Ziggy zou zelf hoog op een dodenlijst staan en  houdt zich schuil.
Een paar straten verderop werd een in brand staande auto gevonden.

Het gerucht dat het om Sonja Holleeder zou gaan wordt tegengesproken. Het zou gaan om een Braziliaanse. Haar zoontje en tienerdochter liepen naast haar op het moment dat de moeder geliquideerd werd.

Luana Luz Xavier was een bekende van de politie. Ze runde een kledingwinkel in de Amsterdamse 9 Straatjes, waar ook de eerder dit jaar geliquideerde Gwenette Martha vaak kwam. Haar vriend zou een eveneens bekende crimineel zijn, Najib 'Ziggy' H. Hij wordt door de recherche beschouwd als de nieuwe baas van de groep rond Martha. De politie wil alleen zeggen dat ze er rekening mee houdt dat de moord verband houdt met de onderwereldoorlog (de zgn ‘mocro oorlog’) die Amsterdam en omstreken al twee jaar in haar greep houdt.

Of het wraak op Najib H. is of wellicht een afrekening met Luz zelf is niet duidelijk: Luz Xavier zou onlangs een doelwit van een moordaanslag in de val hebben gelokt. De aanslag mislukte overigens.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook