woensdag 11 februari 2015

Celstrafje voor doodschieten broer

Damian F. (18) die zijn broer Jeremy (20) op 24 juni 2014 in Alkmaar door het hoofd schoot, is veroordeeld tot 232 dagen cel en jeugd-tbs. Hij schoot naar eigen eigen zeggen op verzoek van zijn broer, die dood zou hebben gewild.

De broer zou het leven niet meer hebben zien zitten, omdat zijn vriendin eerder die dag bij hem was weggelopen en er geldproblemen waren. 

Damian F. schoot Jeremy door het hoofd toen die sliep. Hoewel uit afscheidsbriefjes blijkt dat de broer 'de wens had niet langer te leven', is de rechtbank er niet van overtuigd dat hij een absolute doodswens had. Zo had hij na een turbulente jeugd zijn leven net op orde. Hij had een vaste baan en een huis gekocht.

Het was bovendien niet de eerste keer dat zijn vriendin was weggelopen en de twee hadden na haar vertrek nog met elkaar gebeld en afgesproken voor de volgende dag.

Volgens F. had hij zijn broer 's avonds echter gevraagd of hij het zeker wist. Die zou daarop 'ja' hebben gezegd. Daarna werd er met geen woord meer over het plan gesproken.

Ze keken samen een film, waarna F. ging douchen en zijn broer naar bed ging. F. wachtte tot zijn broer sliep en bracht hem vervolgens om het leven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook