vrijdag 24 april 2015

Lagere straf in hoger beroep voor doodslaan echtgenote

Marinus A. uit Maarn heeft in hoger beroep een lagere straf gekregen voor het doodslaan van zijn echtgenote Eva Antonides-van Ravenhorst(46) met een koevoet. Hij was in januari 2013 veroordeeld tot vijftien jaar cel voor moord, maar het gerechtshof heeft daar vrijdag negen jaar van gemaakt wegens doodslag.

    Het slachtoffer (46) wilde van A. scheiden. In juni 2012 vond de politie haar dood in bed, nadat de man, een vijftiger, zelf het alarmnummer had gebeld. De vrouw was meerdere keren met een koevoet op haar hoofd geslagen.

    Tijdens het eerste proces had de patholoog-anatoom gezegd dat de vrouw een paar uur na de slagen was overleden doordat ze was gewurgd. In hoger beroep kwam de arts daarvan terug. Waarschijnlijk zijn de klappen met de koevoet fataal geweest. Dat maakt het waarschijnlijker dat de man in een opwelling heeft gehandeld, en daarom is er nu geen sprake van moord, maar van doodslag.

    Volgens de rechtbank heeft de man geen hulp voor zijn zwaargewonde en stervende vrouw gehaald, „een ernstig gebrek aan respect voor het leven van een medemens. Hij heeft niet alleen het slachtoffer het leven ontnomen maar ook aan hun kinderen hun moeder.”

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook