donderdag 31 december 2015

Moord- en doodslaglijst 2015


Januari
01 januari - In Tilburg wordt Angelo van Emmerik (23) op de Jan Scharpstraat doodgestoken. In Den Bosch wordt later een huisgenoot van Angelo gearresteerd voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Angelo. Hij werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Aanleiding voor de moord was een ruzie om een haperende internetverbinding.
01 januari - In Tilburg wordt Suleika 'Suus' Pelders (45)  dood in haar huis gevonden. Ze kwam hoogstwaarschijnlijk door een misdrijf om het leven. De politie hield een verdachte aan, maar de man mocht later weer gaan wegens gebrek aan bewijs.
08 januari - Een man uit Amersfoort (28) overlijdt als gevolg van een steekpartij half december.
10 januari - In Drunen wordt Jolanda Steeghs (52) omgebracht in haar woning.
10 januari - In Rotterdam wordt de Loïs van Urk (43) omgebracht door haar broer Bart in hun gedeelde woning. Bart van U. blijkt later ook de moordenaar te zijn van Oud-minister Els Borst.
14 januari - In Amsterdam wordt Beyhan Demirci (60) doodgeschoten op haar balkon.
15 januari - In Rotterdam worden de Albanese broers Florenc Tola (27) en Klevis Tola (25) doodgeschoten in een woning.
23 januari - In Plasmolen wordt Silvia van Lin (46) doodgestoken door haar vriend.
24 januari - In Emmen wordt Gerard Katoen (53) gewurgd door zijn vrouw in hun woning.
24 januari - In Almelo wordt Hans Woudstra (45) doodgestoken. Een andere man raakt gewond.
28 januari - In Amsterdam wordt de Ghanees Augustine Nyantakyi (37) doodgeschoten voor de woning van zijn vriendin.


Februari
04 februari - In een ziekenhuis in Rotterdam sterft Ruvien Luis Martina (24) na te zijn beschoten op straat.
08 februari - In Amsterdam wordt Mario Magan Tier (45) in zijn auto voor zijn woning doodgeschoten.
09 februari - In Nijmegen verdwijnt Mariska Peters (21). Haar lichaam wordt 2 weken later gevonden.
11 februari - In Amsterdam wordt Siegmar Flaneur (24) op straat doodgeschoten.
13 februari - In Ruinen wordt het lichaam gevonden van Yasmeen Dad (25). Zij was sinds eind januari vermist.
18 februari - In Heemstede wordt Carla Horeman (59) omgebracht in haar woning. Haar zoon wordt verdacht.


Maart
01 maart - In Heerlen wordt Papillon William (7) gewurgd door zijn moeder (40).
07 maart - In Etten-Leur worden Jerfi Çelik (20) en Melda Çelik (9) doodgeschoten door hun vader Nekati Çelik (41). Die pleegt vervolgens zelfmoord.
12 maart - In Lutten rijdt een beschonken bestuurder een kinderwagen omver. De baby, de maand oude Milan Arends, overlijdt ter plaatse. De verdachte, die reeds 7 keer eerder is gepakt wegens rijden onder invloed en nog in proeftijd zat voor een voorwaardelijke straf, krijgt 4 jaar.
14 maart - In Capelle aan den IJssel wordt Anansa van Londen (19) doodgestoken door haar vriend Patrick van der L (27) in hun woning. Hij wordt veroordeeld tot 10 jaar.
 
April
03 april - In een woning in Den Haag wordt Arlene Winklaar(53) dood gevonden. Zij blijkt te zijn Neergestoken. Een man (52)  wordt veroordeeld tot 9 jaar.
03 april - In Breda wordt Rudi Schouten (28) doodgeschoten in Winkelcentrum Tuinzigt. Schouten was een bekende van de politie. De broer van Rudi probeert vervolgens de moordenaar om te brengen. Hij wordt opgepakt. Ook een man (35) wordt opgepakt op verdenking van moord. De broer van het slachtoffer komt later weer vrij, al blijft hij verdacht.
06 april - In Ridderkerk wordt Ilirjan Sula (33) in zijn auto op een parkeerplaats doodgeschoten.
06 april - Stuart Robert Markiet (41) raakt vermist. Zijn lichaam wordt twee weken later gevonden in Rozenburg.
08 april - In Den Haag wordt Clif Kooke (29) op straat eerst met een hamer geslagen en vervolgens 10x met een mes. Zijn zwager (33) meldt zich op het politieburaeu en wordt veroordeeld tot 8 jaar. Ruzie over geld in huin gezamenlijke verhuisbedrijf was de orozaak.
11 april- In Amsterdam overlijdt "oma" Toni Heeremans-de Jong (96) na op 19 maart plots op straat te worden neergestoken door de Irakees Vinwar Hamarachid (25). Hij krijgt TBS.
13 april - In Eindhoven wordt Tommie van der Burg (31) doodgeschoten in zijn auto bij het Van der Valk hotel.
13 april - In Wormer wordt de woonwagen van Frenk Rumahroeson (53) opgeblazen. Hij sterft ter plaatse.
19 april - In Leiden wordt Angelo Frank (24) in een woning  aan het Jan Pieterszoon Coenhof doodgeschoten. Aleksander G.(20) uit Leiden zat met het pistool te spelen en wist niet dat het geladen was. Hij wordt veroordeeld tot 2 jaar.
22 april - In Koog aan de Zaan wordt Linda de Graaf (48) in haar woning om het leven gebracht. Haar man Marc (52), pleegt een dag later zelfmoord in de bossen bij Bentveld
26 april - In Amsterdam wordt Baris Önder (26) doodgeschoten in zijn auto.
26 april - In Tilburg wordt Thérèse Hiwat (68) omgebracht in haar woning.


Mei
02 mei - In Rotterdam wordt Otman Abechri (27) op straat doodgestoken.
10 mei - In Uden wordt  Joeri Edelijn (27) doodgestoken na een avond stappen met vrienden.
13 mei - In Amsterdam wordt Youssef El Kahtaoui (25) doodgeschoten. Hij was een onschuldig omstander tijdens een schietpartij.
15 mei - In Gouda wordt in de nacht van 14 op 15 mei Siez van Tol (43) neergestoken in een kamerverhuurbedrijf aan de Westhaven.  Igon B.(43) wordt veroordeeld tot 8 jaar cel en TBS. De oorzaak zou een ruzie over de afwas zijn geweest.
15 mei - Bij vleesverwerkingsbedrijf Vriesekoop Poultryprocessing aan de Biestkampweg in Rosmalen komt een Pool om het leven door een steekpartij. Een landgenoot (23) wordt opgepakt. Justitie vervolgt de Pool voor doodslag.

Juni
02 juni - In Zoetermeer wordt Gemme Barendse (41) omgebracht in haar woning.
04 juni - In het Markkanaal bij Den Hout wordt Freddy Jansen (51) dood gevonden. Freddy werd sinds zaterdag 9 mei vermist. De politie gaat uit van een misdrijf. In Juli doet de politie een inval bij voormalig cafébaas Jan B. uit Hulten. Hij blijft echter iedere betrokkenheid bij de moord met klem ontkennen.
05 juni - Steven Kantaga wordt neergestoken in zijn huis in Oosterhout. Hij strompelde naar buiten en overleed op de parkeerplaats bij de Jumbo Supermarkt.  Steven zou zijn vermoord vanwege geëscaleerde spanningen tijdens een ruzie om een wasmachine. De politie arresteert een man (50) uit Oosterhout als verdachte.
09 juni - In Zaandam wordt Lucas Boom (43) doodgeschoten  op de J. Kruijverstraat.
09 juni - In Amsterdam wordt Smadar Dahari (46) omgebracht door haar vriend in hun woning.
17 juni - In Zeddam wordt Gerda Weijers (76) omgebracht in haar woning door één van haar zoons.
22 juni - In Hoofddorp wordt Raja Draaisma (35) doodgeschoten door haar ex-vriend Ferry de Groen op de Sjoukje Dijkstralaan. Ferry meldt zich een dag later. Hij krijgt 12 jaar voor doodslag.
25 juni - In Langbroek wordt Fransis Plompen (49) doodgestoken in haar woning.
28 juni - In Den Haag sterft Mitch Henriquez (42) als hij tijdens een arrestatie te lang in nekklem wordt gehouden. Mitch Henriquez had geschreewd dat hij een wapen bij zich had.
30 juni - In Assen Tom de Munter (24) nadat hij op 27 juni zwaar is mishandeld.


Juli
8 Juli - Sint-Oedenrode Door een schietpartij op een woonwagenkampje in Sint-Oedenrode man (51) om het leven. De politie man (42) uit die plaats aan. Hij bekend.
11 juli - In Den Haag wordt Jursley Cijntje (31) doodgeschoten op straat een andere man raakt gewond. Een vrouw (40) uit Capelle aan de Ijssel wordt aangehouden.
22 juli - In Maastricht wordt Victor van Noorden (44) tijdens een ruzie doodgestoken.
23 juli - In Enschede wordt in het Volkspark Ismail Kalaitzi (41) dood gevonden. Een man (75) wordt aangehouden. De verdachte zou 2x door Ismail beroefd zijn in dat zelfde park. Hij wordt veroordeeld tot 10 jaar
31 juli - In Utrecht wordt Sandra García Geraldino (45) omgebracht. Haar lichaam wordt op 16 augustus pas gevonden.


Augustus
10 augustus - In Waalwijk wordt laborante Linda van der Giesen (28) (foto) doodgeschoten op het parkeerterrein van het TweeSteden ziekenhuis.  Haar ex-vriend John F.(37) meldt zich de volgende dag op het politiebureau. Linda had meerdere malen aangifte gedaan van stalking en bedreiging, ook dat haar ex- een wapen had aangeschaft. De politie had echter niets gedaan.
14 augustus - In Drachten wordt Jeanine Groenewold (32) doodgestoken in haar woning door haar vriend.
15 augustus - In Groningen wordt Mais Jozef (42) doodgeschoten tijdens een vechtpartij.
17 augustus - In Molenschot wordt Hugo van Houten (27) doodgeschoten op straat. Hugo van Houten, die vermoedelijk lid was van No Surrender, werd in de Broekstraat in Molenschot in de bosjes gevonden. Hij was doorzeefd door kogels. De politie heeft sinds de moord enkele tips binnengekregen over de mogelijke vluchtauto van de dader(s). Die zijn nog steeds spoorloos.
26 augustus - In Hippolytushoef verdwijnt Freddy Sloterwijk (48). Zijn lichaam wordt 2 dagen later gevonden.
28 augustus - In Harlingen wordt Pieter Lichtendahl (58) zo hard op zijn hoofd geslagen dat hij komt te overlijden.


September
01 september - In Veghel worden Hatun Soysal (67), Neriman Soysal (50) en Adilenur Soysal (10) omgebracht in hun huis aan de Fazantendonk.  Hoogstwaarschijnlijk heeft de tienerzoon zijn moeder Neriman Soysal, zijn zusje Adilenur en zijn oma Hatun om het leven gebracht.
02 september - Bij een schietpartij op de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal wordt Roosendaler (58) doodgeschoten. Ongeveer twintig agenten stonden met getrokken wapens op straat om de verdachte aan te houden. Dat gebeurde nadat de man uit Roosendaal zelf contact had opgenomen met de politie.
09 september - In Huizen wordt Ronald Bakker (59) doodgeschoten in zijn auto.
11 september - In Den Haag overlijdt Gerrit Boers (57) na voor een nep-ripdeal te zijn mishandeld door zijn zoon en een vriend.
13 september- In Aalsmeer wordt Tom van Tol (3) door een dronken automobilist doodgereden.
16 september -In een huis aan de Betuwestraat in Tilburg word bewoner Mick Pitai (48) doodgeschoten als 2 mannen de woning binnenvallen. De mannen die in het huis waren op het moment dat de Tilburger werd doodgeschoten, konden niets meer voor hun kameraad betekenen. De politie heeft vijf verdachten opgepakt. Eén van hen is een tbs’er die met verlof was toen hij werd aangehouden. uiteindelijk worden Sherwin W. (20) en Adil El B. (19) veroordeeld  tot straffen tot 15 jaar voor roofmoord. Atif, de vriend van de dochter van Pitai had de daders getipt dat er veel te halen viel.
19 september - In De Meern wordt op een parkeerplaats Aziz Anzi (37) doodgeschoten.
20 september - In de gevangenis van Zoetermeer wordt Elbert Geveke (82) door een medegevangene doodgestoken.
25 september - In Heerlen wordt Sven Prins (30) beschoten in zijn auto. Hij vlucht te voet, maar bezwijkt niet veel later.
26 september - In Enschede wordt het lichaam gevonden van Sandra van Duijl (18). Zij blijktgewurgd door Thijs van Z (21) in een bosje bij recreatiepark Zutbeek. Van Z zou een relatie met haar hebben gehad. Hij krijgt twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs,

Oktober
07 oktober - In Rotterdam wordt Zoran Medak (54) doodgeschoten.
15 oktober - In Amsterdam wordt Haydar Zengin (37) doodgeschoten.
15 oktober - In een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe werden de lichamen gevonden van Brian Dalfour en Muljaim Nadzak. Dalfour was leider van het Amsterdamse chapter van motorclub No Surrender. Nadzak stond te boek als een van de meest gevreesde en beruchte rippers van Amsterdam. Ook Dalfour hield zich bezig met rippen. De dubbele moord is vermoedelijk het resultaat van een uit de hand gelopen ripdeal.
16 oktober - In Raamsdonksveer wordt Richard Paulissen (41) doodgeslagen door een bekende. Paulissen is in het verleden veroordeeld voor diefstal van een auto met daarin een baby bij het station in Zevenbergen. Paulissen werd in een flat aan de Hameldonk in Raamsdonksveer  vermoedelijk met een steen om het leven gebracht. Paulissen en de verdachte (56) die voor de moord is opgepakt, staan in de buurt bekend als drugsgebruikers.
16 oktober - In Den Haag wordt Remie Fatehmahomed (55) doodgestoken voor zijn woning.
19 oktober - In Leeuwarden wordt Cecile Postmus-Delea (68) doodgeslagen door ex-TBS'er Udo Deinum  (38) die die morgen al een vrouw had neergestoken.
20 oktober - In Dordrecht wordt Tygo (4) omgebracht door zijn vader.
31 oktober' - In Utrecht overlijdt Jackson Alberto (26) na een vechtpartij op 18 oktober te Leusden.

November
04 november - In Hoevelaken wordt Victoria Retsjkina (39) in haar woning om het leven gebracht.
06 november - In Rijen wordt Koen Kevenaar (40) omgebracht in een appartement aan de Breebroek waar hij tijdelijk verbleef.Zijn dood is zeer waarschijnlijk het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie om naaktfoto’s die hij in zijn bezit had. Hoofdverdachte Danny H. (31) waarschuwde Kevenaar niets te doen met de seksueel getinte foto’s van een familielid van H.
07 november - In Krommenie wordt Eaneas Lomp (27) op straat doodgeschoten.
08 november - In Kerkrade wordt Marleen Rütten (62) in haar woning om het leven gebracht.
09 november - In Den Bosch wordt Martina O'Brien (64) omgebracht door haar echtgenoot.
16 november - In Utrecht wordt Willem Woertman (53) gedood door plaatsgenoot John R. (61), die zich op het politiebureau meldt met het lijk van Willem in de auto. Woertman is bekend van het bedreigen van programmamakers van "Rambam" in een uitzending over  strijdende glazenwassers
28 november - In Amsterdam wordt Cartney Kronstadt (27) doodgeschoten in de Cornelis Oudhoornstraat. Een andere man raakt gewond.
30 november - In Enschede wordt Dinie Elsink (80)omgebracht door haar dementerende echtgenoot.

December
07 december - In Amsterdam wordt Ilham Hajbat (27) doodgestoken door haar ex-man.
10 december - In Rotterdam wordt René Francis Paul (39) doodgeschoten.
13 december - In Lelystad worden de lichamen van Manon Pieters (41) en Fleur van der Mark (16) in een kruipruimte van een woning gevonden.
27 december - In Amsterdam wordt Xiangjin Zheng (55) gewurgd door haar ex-vriend.
27 december- In Diemen wordt op de Schelphoek een man (35) neergestoken door de ex (45) van zijn nieuwe vriendin. Hij overlijdt
31 december - In Kerkdriel wordt Chahid Yakhlaf (27) neergeschoten. Hij sterft later die dag in het ziekenhuis.
31 december - In Zutphen wordt Joël Alfarez (23) doodgestoken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook