vrijdag 24 juni 2016

Liquidatie in Utrecht

Wout Sabee (70) is vandaag in de Utrechtse wijk De Meern in zijn tuin werd omgebracht.Het Openbaar Ministerie vreesde eerder dit jaar al voor het leven van Sabee

Justitie waarschuwde de ras Utrechter dat hij mogelijk gevaar liep. Er werd beveiliging aangeboden, maar daar wilde Sabee geen gebruik van maken.

Ook voor de omwonenden komt de gewelddadige moord niet als een verrassing. ,,Twee jaar gelden overleefde hij ternauwernood een kogelregen. Het was een kwestie van tijd totdat iemand hem opnieuw te grazen zou nemen", verzucht een overbuurman.

Volgens getuigen stond Sabee, die z'n vermogen verdiende in de drugswereld, de hegjes te snoeien en werd even voor 12 doodgeschoten.

Een donkere jongen met bivakmuts is volgens de politie het erf opgelopen en heeft meerdere dodelijke schoten gelost. Sabee vrouw Catharina stormde naar buiten en schreeuwde moord en brand. Volgens een getuige heeft ook zijn dochter moeten toezien hoe reanimatie niets uithaalde. De schutter zou bij een ander in een grijze auto zijn gestapt. Van het duo ontbreekt ieder spoor.

Twee jaar geleden reden Utrechters Wilco B. en Henry J. Sabee voor zijn huis klem en doorzeefden zijn auto met kogels. Hij overleefde de aanslag. Volgens buren was hij net klaar met een intensieve revalidatieperiode.

Het is de tweede moord in een kleine week tijd in Utrecht. Woensdag werd in Overvecht Ranko S.(45) geliquideerd. Hij was getuige in de zogenoemde 26koper-zaak, waarin acht mannen terecht staan voor liquidaties, drugs- en wapenhandel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook