donderdag 28 juli 2016

Uitspraak: 4 jaar voor wurgen echtgenote

Pieter den B.(71) uit Franeker die zijn vrouw Wiesje van der Zee (74) in februari ombracht is veroordeeld tot vier jaar cel. Dat is een jaar minder dan werd geëist door de Officier van Justitie.

De oud-tandtechnieker is schuldig bevonden aan doodslag, omdat er sprake was van opzettelijk wurgen. Eerder was de man moord ten laste gelegd, maar er bleek volgens het OM bij nader inzien geen sprake van dat Den B. zijn vrouw met voorbedachten rade zou hebben omgebracht.

Het huwelijk van de twee was al jaren niet goed, zoals bleek tijdens de rechtszaak op 14 juli. Het echtpaar kwam tijdens een ruzie in een worsteling onderaan de trap terecht. Tijdens de rechszaak bleek dat Wiesje van der Zee is gestorven door de wurging en niet door de val van de trap.

Deskundigen hebben bij Den B. een vorm van autisme geconstateerd en adviseerden de rechtbank rekening te houden met een verminderde toerekeningsvatbaarheid. De rechtbank heeft deze adviezen overgenomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 25 juli 2016

Man doodgestoken in Amsterdam

Vanochtend is in Amsterdam een man bij een ruzie doodgestoken. Volgens de politie mondde een ruzie in de Jacob van Lennepstraat uit in een gevecht en daarbij is gestoken.
De politie heeft een verdachte aangehouden

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dede in Helmonds kanaal

De politie in Helmond heeft vanochtend het lichaam geborgen van een nog onbekende persoon, dat dreef in de Zuid-Willemsvaart.

Een voorbijganger meldde daar eerder in de ochtend een lichaam te hebben gezien. Het is nog niet bekend of het een man of een vrouw betreft.

De vindplaats is niet ver van de plek waar twee maanden geleden het stoffelijk overschot van Bart Hillen werd aangetroffen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode in Helmonds kanaal blijkt vermiste man

De dode man die donderdag 15 mei uit de Zuid-Willemsvaart in Helmond werd gehaald, is vermoedelijk de sinds enige tijd vrmiste Bart Hillen(67). De identiteit moet nog formeel worden vastgesteld aan de hand van DNA-onderzoek.

De politie gaat ervan uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen, gezien de omstandigheden waaronder hij is gevonden. Het lichaam was in een deken en een tas verpakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 23 juli 2016

Mishandelde vrouw Deventer overleden

Een vrouw (22) uit Deventer die vrijdag in het ziekenhuis belandde nadat haar vriend (25) haar ernstig zou hebben mishandeld, is aan haar verwondingen overleden.

De vriend is gearresteerd.

Het mishandeling vond plaats in de Deventer wijk Knutteldorp. Na onderzoek rezen er twijfels over het ontstaan van het letsel en werd de politie ingeschakeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

3 doden bij "familiedrama" in Amsterdam

Bij een familiedrama in Amsterdam zijn gisteren drie mensen omgekomen. Een man (32)  sprong met zijn baby Elfin (11 mnd) in zijn armen uit het raam van een huis in Amsterdam Zuid. Later werd in de woning het levenloze lichaam aangetroffen van de moeder van de vader. Volgens de politie is zij 'door een misdrijf' om het leven gekomen. De moeder van het kind wilde het kind ophalen bij zijn oma, maar kon de penibele situatie ontvluchten.

De moeder van de baby is de zus van BN'er Fajah Laurens. Lourens' zus en de vader waren al uit elkaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 15 juli 2016

Vrouw doodgestoken in Rijswijk

De vrouw (38) die gisteren 14 juli  werd neergestoken op de Professor Quacklaan in Rijswijk is vandaag aan haar verwondingen overleden.

De steekpartij is waarschijnlijk een gevolg van een ruzie in de relationele sfeer. Abdelmajid I. (45), de partner van de vrouw is lichtgewond aan zijn hand en wordt ter plaatse in de ambulance behandeld. Daarna is ook hij naar het ziekenhuis vervoerd.

De man wordt gezien als verdachte in dit drama, en is aangehouden. In de woning waren op het moment van de steekpartij ook 3 jonge kinderen aanwezig. Zij worden opgevangen.


Update 15 Sept. 2017: Abdelmajid I. staat voor de rechter


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 13 juli 2016

Dode bij schietpartij Rotterdam

De persoon die afgeloen nacht in Rotterdam gewond raakte bij een schietpartij, is overleden. Twee personen zijn meegenomen naar het bureau.

De schietpartij gebeurde in een woning aan de Crooswijkseweg. Het is onbekend wat er precies heeft plaatsgevonden. Ook de rol van de twee meegenomen personen is onduidelijk.

In dezelfde nacht vond de politie een man gewond op straat in de Voorstraat, na een melding van een steekincident. Daar is vermoedelijk een ruzie aan voorafgegaan. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 11 juli 2016

Man doodgestoken in Rotterdam

Een man is overleden nadat hij afgelopen nacht werd neergestoken op de Hillevliet in Rotterdam. Omstanders zouden het slachtoffer naar het ziekenhuis hebben gebracht, waar tevergeefs werd geprobeerd hem te reanimeren.

Agenten hebben inmiddels een verdachte opgepakt. Ze arresteerden de man op een andere plek in de stad. Over het motief voor de steekpartij is nog niets bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 9 juli 2016

Man doodgestoken in Amsterdam

Romano Oxford (23) overleed maandag 4juli nadat hij rond 15.00 uur op het Kastanjeplein in Amsterdam was gestoken. Een dag later hield de politie een 21-jarige verdachte (21) aan. Over de achtergrond van het incident tast het onderzoeksteam nog in het duister.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 6 juli 2016

Eis: 10 jr en tbs voor familiemoorf Veghel

Tegen een zeventienjarige jongen die 1 September vorig jaar zijn moeder  Neriman Soysal (50), oma Hatun (67) en zusje Adelinur (10) doodde in hun huis aan de Fazantendonk in Veghel, is vandaag tien jaar cel en tbs geëist door het Openbaar Ministerie.

Wegens de ernst van de zaak heeft het OM de rechtbank in Den Bosch gevraagd de jongen als volwassene te berechten. Ook zouden de behandelmogelijkheden volgens het OM bij een (volwassen) tbs-kliniek beter aansluiten bij zijn te behandelen problematiek. De jongen is volgens deskundigen sterk verminderd toerekeningsvatbaar.

Zijn motief is onbekend. De vader van het gezin was enkele jaren geleden overleden. Het gezin stond niet bekend als probleemfamilie, werd al eerder duidelijk. ,,Iedereen is geschrokken van wat er is gebeurd, iedereen is verdrietig'', zei een bestuurslid van de Selimiye-moskee vorig jaar. ,,De slachtoffers komen uit onze gemeenschap. Veghel is niet groot, ik zag hen regelmatig. Maar wat voor problemen er mogelijk in de familie speelden, weten wij niet.''

De zaak is behandeld achter gesloten deuren vanwege de leeftijd van de verdachte.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 5 juli 2016

Uitspraak: 4 jaar cel en TBS voor wurgen moeder

Jeroen W. (48) uit het Achterhoekse Braamt is gisteren door de Zutphense rechtbank veroordeeld tot vier jaar celstraf en tbs met voorwaarden voor het wurgen van zijn moeder Gerda (78).

Jeroen, helft van een tweeling, ging dagelijks met zijn broer Robert koffie drinken bij hun moeder Gerda in buurgemeente Zeddam. Als een soort omgekeerde mantelzorg verzorgde de moeder haar tweelingzoons goed.

Jeroen lijdt aan Asperger en slikte keurig zijn medicijnen. Maar juni vorig jaar sloegen bij hem de stoppen door nadat hij met moeder ruzie kreeg over de aanschaf van een woning. Hij heeft niet alleen minutenlang haar keel dichtgehouden, maar vervolgens ook nog eens een kussen op haar gezicht geduwd.

Uit onderzoek blijkt dat de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar is en dat de kans op herhaling matig tot groot is. Het vonnis is conform de eis van de officier van justitie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 4 juli 2016

Nederlander doodgeschoten in Zuid Afrika

De in Leeuwarden geboren Jan Hettema (82) is woensdagochtend 29 juni vroeg op zijn boerderij in Tweedracht in de buurt van de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria doodgeschoten door overvallers.
Zijn vrouw Elsa werd vervolgens vastgebonden en een werknemer in een kast gestopt.

Hettema emigreerde met zijn familie op vijfjarige leeftijd naar Zuid-Afrika, waar hij succesvol werd als wielrenner en later als rallyrijder.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook