zaterdag 25 oktober 2008

Seksslavin legt mensenhandel bloot

Een tot prostitutie gedwongen vrouw, die in februari in het centrum van Rotterdam uit een huis vluchtte, heeft ervoor gezorgd dat deze week vier mensenhandelaren zijn opgepakt.

Drie van hen worden verantwoordelijk gehouden voor het opzetten van een prostitutienetwerk dat vrouwen liet werken in hotels langs de Nederlandse snelwegen.

Na haar vlucht uit het huis deed de vrouw aangifte bij de politie. Op basis van haar informatie troffen agenten later drie nog drie misbruikte vrouwen aan in een Rotterdams hotel. Het politieonderzoek leidde uiteindelijk tot de arrestatie, afgelopen dinsdag, van een 30-jarige man uit Nieuw Vennep, een 49-jarige vrouw en een 41-jarige man uit Zelhem.

Volgens de politie is het drietal verantwoordelijk voor een prostitutienetwerk dat vooral Tsjechische vrouwen onder valse voorwendselen naar Nederland haalde. Vier vrouwen verklaarden dat zij werden gedwongen als seksslavinnen te werken. Hun diensten werden aangeboden via internet .
Gelijktijdig met de aanhouding van de drie verdachten werd bij huiszoeking in Den Haag een 35-jarige man aangehouden. De man werd gezocht door de Franse politie omdat hij nog een gevangenisstraf van vier jaar had openstaan voor mensenhandel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook