dinsdag 13 april 2010

Zoon vast in moordzaak Vollenhove

Pieter Vis (34), de jongste zoon van het echtpaar Jurrien (64) en Marrie (60) Vis is vandaag aangehouden in zijn woning in Nieuw-Weerdinge (Drenthe) in verband met de moord op zijn ouders 7 september 2009 in hun woning in Vollenhoven (Ov).

De levenloze lichamen van het echtpaar werden op 10 september in hun huis gevonden. De vrouw had letsel aan haar borst, de man had wonden aan zijn hoofd. Ze waren door steek- en schotwonden om het leven gekomen en waren al enkele dagen dood. Het geweld leek vooral tegen de vrouw gericht.

De politie had eerder al onderzoek gedaan in het huis van de zoon na een tip over een vuurwapen.

Destijds was echter uit niets gebleken dat de zoon betrokken was bij de zaak. Nieuwe informatie waarop verder is gerechercheerd, heeft nu tot de aanhouding geleid.

Sinds de moord deden al geruchten de ronde dat de zoon iets met het drama te maken had. Het echtpaar Vis zou na de scheiding van Pieter en zijn vrouw, de zijde van zijn ex hebben gekozen, die ook regelmatig langs kwam in Vollenhove, met het kind van Pieter, terwijl Pieter bij zijn kind werd weggehouden. Pieter voelde zich daardoor gepasseerd door zijn ouders en had met ze gebroken.

Update 1 juni 2010: Er worden nog 2 mannen gearresteerd die echter 4 juni al weer worden vrijgelaten.

Update 21 juli 2010: Pieter Vis uit Nieuw-Weerdinge is na 3 maanden voorarrest vrijgelaten. Hij blijft verdachte.
Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook